Centru pentru prevenirea separării copilului de familia sa, inaugurat la Botfei | Foto

  de Andrei Fuliaș | 18 ianuarie 2018, 12:48 PM | Hăşmaş | Știri Arad

  0

  Satul arădean Botfei, localitate ce aparține de comuna Hășmaș, are, începând de marți, un „Centru de zi pentru prevenirea separării copilului de familia sa”.

  Centrul este parte dintr-un proiect mai amplu, numit „Servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa și instruirea personalului aferent” și implementat de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

  „Începând de astăzi, un număr de 19 copii cu vârsta școlară din clasele I-VII de la Școala Gimnazială Hășmaș și care au domiciliul în localitatea Botfei vor avea un spațiu civilizat și modern în care își vor putea pregăti lecțiile pentru școală. Tot aici vor putea desfășura diferite activități educaționale și recreative sub supravegherea unui educator ajutat de un asistent social și de un psiholog. Acești copii provin din familii sărace, aflate în dificultate, din localitatea Botfei”, spune Cornel Popa, primarul comunei Hășmaș.

  Serviciul comunitar de prevenire a separării copilului de familia sa va funcționa la Botfei într-o clădire nouă, modernă, care dispune de toate utilitățile necesare unui demers educațional și social. Centrul dispune inclusiv de internet, telefonie fixă și mobilă sau televiziune prin cablu.

  Valoarea proiectului este de 60.000 de euro, din care 48.000 de euro reprezintă finanțare de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEDB), 4.000 de euro de la Guvernul României, prin Ministerul Muncii și Justiției Sociale, respectiv 8.000 de euro din bugetul comunei Hășmaș.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.