Scădere record a prețului petrolului, după contrele dintre Arabia Saudită și Rusia

  de - | 9 martie 2020, 10:20 AM | Coronavirus | Internaţional

  0

  Preţurile petrolului au scăzut, într-o singură zi, cu aproape 27%, cel mai mare nivel zilnic al declinului din 1991 încoace, potrivit presei de specialitate, după ce Arabia Saudită a intrat într-un război al preţurilor cu Rusia.

  Cotaţia ţiţeiului WTI, de referinţă pentru piaţa americană, a scăzut duminică cu 27%, până la nivelul de 30 de dolari pe baril, iar petrolul Brent, de referinţă pentru piaţa londoneză, se tranzacţiona la 35 de dolari pe baril, în scădere cu 22%. Preţul petrolului este în scădere accentuată de ceva vreme, pe fondul efectelor epidemiei de coronavirus, dar cotaţiile s-au prăbuşit duminică, după anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin, care a declarat că Rusia poate face actualului preţ mic al petrolului, sustenabil pentru economia sa. Arabia Saudită a ripostat, într-o mişcare suprinzătoare: pe lângă faptul că a redus cu 7 dolari pe baril preţul livrărilor forward către China, a anunţat că îşi creşte producţia cu 2 milioane de barili pe zi. Analişti citaţi de CNN  au arătat că în urma acestui război al preţurilor este posibil să avem parte de o scădere a preţurilor petrolului până la 20 de dolari pe baril.
  Sursa: economica.net

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.