duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Preţul petrolului, aproape de recordul absolut! A ajuns la 139 de dolari pe baril

  de Lucian Dănilă | 7 martie 2022, 8:16 AM | Internaţional

  0

  Preţul barilului de petrol pe piaţa Brent a depăşit pentru scurt timp, în cursul nopţii, nivelul de 139 de dolari, apropiindu-se de recordul absolut înregistrat în 2008, relatează BBC.

  Imediat după începerea tranzacţiilor electronice pe piaţa Brent, în nord-vestul Europei, preţul barilului de petrol a atins timp de câteva minute nivelul de 139,13 dolari. La aproximativ o oră de la începerea tranzacţiilor, preţul scăzuse la 130,45 de dolari, scrie digi24.ro.

  Şi pe piaţa nord-americană de tranzacţionare – US West Texas Intermediate (WTI) – preţul petrolului a atins câteva minute, duminică seară, valoarea de 130,50 de dolari, potrivit agenţiei Reuters.

  Creşterea preţului petrolului este rezultatul tensiunilor dintre Occident şi Rusia, din cauza invaziei ruse în Ucraina.

  Recordul absolut al preţului petrolului a fost de 147,50 de dolari / baril, în cursul crizei financiare din 2008.

  Duminică, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a spus că administrația Biden și aliații săi discută despre un embargo asupra livrărilor de petrol rusești, scrie digi24.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.