Benzina, la cel mai mic preţ din ultimii trei ani!

  de Lucian Dănilă | 11 decembrie 2014, 9:11 AM | Naţional

  0

  Litrul de benzină se poate cumpăra cu 5,52 de lei, la fel ca în octombrie 2011, după ce în mai puţin de jumătate de an preţul barilului s-a prăbuşit cu 40% de la maximul de 115 dolari din iunie.

  Pentru România, o ţară net importatoare de petrol, acest lucru înseamnă o factură energetică mai mică în 2014 cu circa 350 mil. $, potrivit estimărilor ZF, dar Petrom deja a anunţat că-şi va revizui bugetul de investiţii, furnizorii de utilaj petrolier dependenţi de exporturi văd un 2015 slab, iar transportatorii spun că nu au nimic de câştigat pentru că atenţia clienţilor la costuri anulează toată ieftinirea carburanţilor, scrie MEDIAFAX.

  „Pe totalul economiei putem vorbi de un avantaj, problema este că nu ştim cât va dura. Pe termen scurt suntem în câştig. Merg cu maşina, plătesc mai puţin, rămân cu mai mulţi bani, dar este un câştig fragil, nu este de durată“, spune analistul economic Aurelian Dochia, pentru mediafax.ro.

  Ca urmare a ieftinirii petrolului, benzina este mai ieftină cu 80 de bani pe litru, iar motorina cu 70 de bani pe litru, comparativ cu preţurile practicate la jumătatea lunii septembrie.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.