sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    SC Patriarhia Română SRL intră pe piața imobiliară: vrea să construiască un ansamblu rezidenţial

    de - | 27 februarie 2018, 10:54 PM | Naţional

    0

    Patriarhia Română vrea să construiască un ansamblu rezidenţial format din mai multe blocuri cu 8 etaje, în zona Pajura din sectorul 1 al Capitalei. Costurile de construcţie s-ar ridica la 9 milioane euro, în urma revânzării Biserica putând obţine 13,5 milioane de euro. Reprezentanţii Patriarhiei neagă însă că ar avea această intenţie, afirmând că vor doar să crească valoarea terenului, potrivit ziarului Adevărul.

    Concret, Patriarhia Română a cerut aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pe un teren de 5.000 mp de pe strada Pajurei, unde vrea să construiască blocuri de 7 etaje cu 2 niveluri de subsol şi un etaj retras.

    Construcţia presupune însă trecerea terenului din regim industrial, în regim rezidenţial, ceea ce vizează însă obţinerea mai multor avize. „Proiectul este abia iniţiat şi vizează obţinerea avizului de oportunitate, care se referă la reglementările propuse legate de suprafaţă, înălţime şi schimbarea regimului din industrial, în rezidenţial. Din câte ştiu, suprafaţa de 5.000 mp pe care se doreşte a fi ridicată construcţia a fost a Fabricii Textile Dacia. Vor să facă acolo blocuri de 8 etaje, forţând pe cât se poate reglementările: regim de înălţime superior celui din zonă, stradă de acces de doar 6 metri şi trotuar pe o singură parte. Or, înălţimea din zonă este de P+3, ceea ce înseamnă că regimul de înălţime propus este mult prea mare. Potrivit datelor pe care le-a furnizat Patriarhia, amprenta la sol a construcţiei sau construcţiilor ar fi de 35%, adică 1.750 mp”, a declarat pentru „Adevărul” Roxana Wring, consilier general al Primăriei Capitalei, cea care a semnalat solicitarea Patriarhiei pe pagina sa de Facebook.

    Consilierul a explicat că, de obicei, solicitările pentru PUZ care vizează ansamblurile rezidenţiale au drept scop aprobarea ridicării construcţiei în vederea vânzării ulterioare. Şi asta în condiţiile în care Biserica a primit în 2017 şi 2018 alocări de 13 milioane euro pentru Catedrala Mântuirii Neamului. „Aşadar BOR îşi foloseşte banii pentru investiţii imobiliare. Recomandarea mea este să-i folosească pentru Catedrală şi să nu mai ceară fonduri de la primării”, a spus consilierul.

    Sursa: Adevărul

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    1 + 7 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.