duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Șase cetățeni din Nepal și Bangladesh, ascunși în două camioane, depistați la frontiera Nădlac II

  de Special Arad | 30 mai 2024, 11:16 AM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat șase cetăţeni din Nepal și Bangladesh, ascunși printre frigidere și piatră naturală. Aceștia încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

  „La data de 29 mai, în jurul orei 10:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România şi care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piatră naturală pe ruta România – Ungaria.

  Două ore mai târziu, la același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România şi care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere pe ruta România – Franța.

  În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra celor două mijloace de transport, în urma căruia, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, în primul automarfar, trei cetățeni din Nepal, iar în cel de-al doilea, trei cetățeni din Bangladesh, care intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

  Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferii automarfarelor și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru toți cetățenii depistați”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  Citește și: Peste 115 tone deşeuri din Olanda, Germania, Austria, Elveția și Ungaria au fost oprite la frontierele Nădlac II și Borș II

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.