duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un câștigător al premiului Nobel pentru Pace, condamnat la închisoare. Susținătorii lui cred că a fost „executat” politic

  de - | 2 ianuarie 2024, 9:10 AM | Internaţional

  0

  (foto: Stand Speak Rise Up / Facebook)

  Muhammad Yunus, laureat al premiului Nobel, a fost condamnat la închisoare în Bangladesh, scrie BBC, citat de stiripesurse.ro.

  Un tribunal din Bangladesh l-a condamnat pe laureatul premiului Nobel Muhammad Yunus la șase luni de închisoare pentru încălcarea legislației muncii. Susținătorii profesorului Yunus spun că acest caz este motivat politic.

  Celebrul economist și trei colegi de la Grameen Telecom, una dintre firmele fondate de Yunus, au fost găsiți vinovați de faptul că nu au creat un fond de asistență socială pentru lucrătorii lor.

  Toți cei patru neagă orice abatere și au fost eliberați pe cauțiune în așteptarea apelurilor.

  „Așa cum avocații mei au susținut în mod convingător în instanță, acest verdict împotriva mea este contrar tuturor precedentelor juridice și logicii. Fac apel la poporul din Bangladesh să vorbească pe o singură voce împotriva nedreptății și în favoarea democrației și a drepturilor omului”, a declarat profesorul Yunus după aflarea verdictului.

  Yunus, în vârstă de 83 de ani, cunoscut la nivel internațional drept „bancherul săracilor”, este creditat cu realizarea unui sistem de împrumuturi care a ajutat la scoaterea a milioane de oameni din sărăcie.

  Profesorul Yunus și Grameen Bank au primit împreună Premiul Nobel pentru Pace pentru activitatea lor de pionierat în 2006.

  Sursa: stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.