duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 115 tone deşeuri din Olanda, Germania, Austria, Elveția și Ungaria au fost oprite la frontierele Nădlac II și Borș II

  de Special Arad | 29 mai 2024, 2:05 PM | Știri Arad

  0

  Deșeurile nu au intrat pe teritoriul României(foto: Poliția de Frontieră)

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și Borș II, împreună cu lucrători ai Comisariatelor Județene Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și reprezentații Protecției Consumatorului Arad și Bihor nu au permis intrarea în ţară a opt mijloace de transport încărcate cu utilaje agricole și anvelope second-hand, haine și textile second-hand, scutere second-hand și profile aluminiu second-hand, considerate a fi deșeuri, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

  „Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și Borș II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Reprezentații Protecției Consumatorului Arad și Bihor au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra a opt automarfare înmatriculate în România și Ungaria, conduse de cetățeni români si un cetățean maghiar. Aceștia transportau, în total 115.728 kilograme deșeuri, bunuri care proveneau de la societăți comerciale din Olanda, Germania, Austria, Elveția și Ungaria pentru firme din România.

  Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Reprezentaților Protecției Consumatorului Arad și Bihor stabilind faptul că șoferii nu dețin documente complete necesare importului de deșeuri. În consecință, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport”, a transmis Poliția de Frontieră.

  Citește și: Peste 100 de tone de deşeuri oprite la frontierele Nădlac II și Borș II

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.