sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Șantaj politic la adresa clubului UTA? Circulă un mesaj: „Primăria va rezilia contractul de finanțare cu UTA dacă Suporter Club UTA…”

  de Lucian Dănilă | 13 august 2019, 3:54 PM | Sport | Topic special

  6

  UTA își vede de treabă în Liga a 2-a fiind lider după două etape în care a învins clar echipe ca Dunărea Călărași sau Petrolul Ploiești. Antrenorii, jucătorii, cei din club, își văd fiecare de treaba lor pentru ca noi, cei din tribune, să putem iar să sperăm că vom vedea UTA în Liga 1.

  Fanii au două mari gânduri: rezultatele echipei dar și vechiul deziderat, întoarcerea acasă, întoarcerea pe Francisc Neumann, un stadion care se construiește și se tot construiește de cinci ani, dar parcă nu va fi finalizat niciodată.

  Iar incapacitatea autorităților locale de a răspunde la acest eșec altfel decât prin discuții politicianiste se pare că se transformă într-un război, unul în care așa cum îi stă bine politicianului zilelor noastre să se transmită pe diferote căi mesaje șantajiste, mesaje de amenințare, mesaje de a arăta cine sunt ei și cu cine ne-am pune.

  Nu, domnilor politicieni, nu puteți, oricine ați fi și orice funcție publică sau de partid ați avea. De ce nu puteți? Pentru că sunteți vremelnici și oricât ați încerca nu puteți rade nici Aradul de pe hartă și nici UTA din istoria sportului și fotbalului românesc. Nu puteți distruge un fenomen, chiar dacă este adevărat sau nu acel mesaj, iar UTA este un fenomen social, este cel mai mare brand al Aradului.

  Comunicatul suporterilor de la Suporter Club UTA:

  „În primul rând dorim să felicităm echipa și antrenorii pentru extraordinarul rezultat obținut la Ploiești.

  Este o dovadă în plus că toate speranțele și tot entuziasmul pe care l-am simțit la acest început de sezon au acoperire în ceea ce se întâmplă în vestiar și pe teren. Întotdeauna am fost alături de club și de echipă, chiar și în momente delicate sau anoste și cu atât mai mult ne bucurăm că ne putem arăta atașamentul cu inima plină de bucuria succeselor pe plan sportiv, cărora le ducem dorul de atât de mult timp.

  Le mulțumim celor din teren și de pe bancă pentru faptul că ne prilejuiesc asemenea trăiri.

  Considerăm că astfel de momente de euforie sportivă ar trebui să fie un detonator pentru renașterea entuziasmului întregii comunități locale față de tot ceea ce înseamnă UTA.

  Și în mare măsură observăm că această așteptare a noastră prinde contur și arădenii revin încet încet sufletesc și fizic alături de echipă. Din păcate, este trist că trebuie să constatăm că există în comunitatea noastră și oameni care pun interesele personale, politice deasupra acestui entuziasm.

  A fost șocant pentru noi să constatăm că ceea ce se dorea o simplă mobilizare la discuții și schimb de idei în interiorul suflării utiste a declanșat în universul meschin și gri al unor oameni reacții de-a dreptul ilogice și absurde. Pe scurt iată faptele:

  La nici 24 de ore de la anunțul întâlnirii Suporter Club UTA de luni seara, președintele asociației a primit un mesaj din partea unui reprezentant al clubului UTA în care asociația și suporterii UTA-ei erau avertizați că „Primăria va rezilia contractul de finanțare cu UTA dacă Suporter Club UTA va mai întreprinde vreo acțiune ofensivă la adresa administrației locale”.

  Din punctul nostru de vedere, acest mesaj reprezintă un șantaj incalificabil, care denotă panica și disperarea unor persoane fizice, dispuse să recurgă la orice pentru a-și proteja interesele politice și personale.

  Dorim din capul locului să precizăm că avem convingerea că acest mesaj nu a venit din interiorul Primăriei Arad și al Centrului Municipal de Cultură Arad.

  Pe lângă încredrea pe care o avem în oamenii care se ocupă de administrație și nu de politică, ne bazăm pe faptul că acest contract de finanțare are niște baze juridice, legale foarte clare și nu poate face obiectul bunui plac al unor diverse personaje politice.

  Așteptăm în cel mai scurt timp ca reprezentanții actuali (nu foști sau „viitori”) ai administrației locale să denunțe acest șantaj și să asigure întrega suflare utistă, dar în special echipa și stafful clubului de faptul că nu există niciun fel de risc ca obligațiile asumate prin contractul de finanțare să nu fie îndeplinite.

  Așa cum poate fi verificat faptic, Suporter Club UTA a avut de-a lungul timpului o poziție coerentă și constructivă în problema stadionului Francisc Neuman, fără a intreprinde nicio acțiune care să aducă atingere intereselor clubului UTA.

  Singurul lucru pe care l-am cerut în ultimii 5 ani autorităților locale a fost transparență și corectitudine. Am primit în schimb doar declarații politicianiste, informații trunchiate și chiar minciuni.

  Din acest punct de vedere, în ciuda unui început nu foarte fericit, apreciem deschiderea noii administrații locale spre un dialog real și spre o abordare corectă și orientată spre rezolvarea problemelor.

  Din acest punct de vedere, ne reafirmăm deschiderea, dorința și chiar invitația adresată noii administrații locale (primar, viceprimari, funcționari din cadrul primăriei) de a avea o discuție transparentă și bazată pe documente pe marginea situației reale a stadionului Francisc Neuman, a cauzelor pentru care lucrările au intrat într-un punct mort și a soluțiilor concrete pentru ieșirea din acest blocaj.

  Suntem convinși că vom găsi un răspuns afirmativ de la cei care și-au asumat o altfel de politică față de cetățenii Aradului, iar stadionul Francisc Neuman chiar reprezintă un interes care transcede familia UTA-ei, fiind un obiectiv de maxim interes pentru întrega comunitate arădeană.

  În același timp ne exprimăm doleanța ca cei care timp de 15 ani au demonstrat ce pot și ce vor în relația cu UTA și simbolurile Aradului, să își îndrepte eforturile spre noua carieră și să lase comunitatea arădeană să se vindece și să evolueze. De asemenea și cei care doresc ca în viitor să aibă un cuvânt de spus în administrarea municipiului Arad să își demonstreze capacitatea și valoarea în funcțiile actuale, iar buna credință și respectul să o arate neimplicând UTA și simbolurile Aradului într-o luptă politică murdară.

  O campanie electorală eficientă poate fi făcută și altfel decât cu promisiuni fără acoperire sau amenințări mai mult sau mai puțin voalate. Dacă e ceva ce caracterizează în mod special Aradul, acela e bunul simț al cetățenilor săi iar politicienii fără scrupule nu vor putea scrie istorie în acest oraș.

  În încheiere reamintim că misiunea Suporter Club UTA este aceea de a apăra imaginea și interesele UTA-ei. Sub această cupolă intră nu doar prezentul ci și trecutul și viitorul.

  Nu vom da niciun pas înapoi când vine vorba de identitatea și simbolurile acestui nume, iar stadionul care poartă numele Baronului este primul dintre acestea fiind însăși casa noastră, și nici nu vom amaneta viitorul pe care ni-l dorim luminos, mai ales în urma ultimelor rezultate sportive, rezultate însă care se vor dovedi efemere fără fundația oferită de o infrastructură decentă.

  Pentru noi doar UTA contează!”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Domnu’ autor…mulți n-avem vreme de „știri cancaniene”. D’aia citim presa locala. Sa ne informam… Dumneata daca tot ai inceput un articol nu era mai interesant sa ne specifici cine îi șantajează? Cine a trimis mesaje? Primăria? Primarul? Vicele? Mă-sa? Amanta? Mafia? Din articol în afară de comunicat nu se pricepe nimic…nu te supăra…

   Apoi ni se spune că: „stadionul Francisc Neuman este un obiectiv de maxim interes pentru întrega comunitate arădeană.” Pe bune? Care comunitate?
   In ultimii ani mergeam la toate meciurile UTA-ei de acasă, până când l-au readus pe inegalabilul Ionuț Popa și…nu venea nici dracu’ la meciuri…bah da’ nici dracu’ …în afară de suporterii care sunt peste tot pe unde e UTA nush daca erau 2000 de spectatori și aia la meciuri cu miza!
   Daca ne gândim că Aradul are peste 150 de mii se înțelege greu ce înțeleg ei prin „întrega comunitate”!
   De ce nu suntem sinceri și ne tot ascundem după căcaturi pompoase?

   Un aquapark era mult.mai necesar decât un stadion dar falcă fiind un om fără coloana a făcut ce au făcut și oltenii Olguțai. A început cu sfârșitul.

   0 voturi
   +1
   -1
   • Scrii prostii ”aradean”, daca Aradul are 150000 locuitori ,tu vrei ca cel putin 75000 sa fie pe stadion sa sustina echipa sa poti numi tu intreaga comuitate ? Pe ce stadion vrei sa mearga comunitatea caricatura de Motorul ? Nu iti este rusine ca aradean cum te consideri ca Aradul nu are stadion ? Numai aquapark si supermarket aveti in cap.

    --2 voturi
    +1
    -1
    • Stimabile eu vb de vechiul stadion. Atât! Mereu gol, rușinos de gol…nu vad de ce ar trebui să mă rușinez. Nu era necesar să vina 75000 da’ sa fie full 80% la toate meciurile de acasă. Atunci și-ar fi putut justifica falcă această risipa. Nu e nici o jenă…E o realitate. La fel e la Timișoara cu poli.

     Apoi…un aquapark modern ar aduce venituri, s-ar întreține singur și ar fi adus turiști la greu pe când o arenă fara locuri de parcare, între blocuri???…sa fim serioși.
     Habar n-ai ce costuri pt întreținere va genera acest stadion! Costuri pe care ÎNTREAGA COMUNITATE arădeană le va plăti. Pe langa asta un club privat are nevoie de stadion privat. Așa este peste tot unde se vrea performanta!

     UTA e un vis pierdut fără investitori privați. Trăiesc aceleași dezamăgiri de la 11 ani (acum am 40)de când merg la meciurile lor. Ar trebui sa realizați asta in loc sa va supărați aiurea.

     +1 voturi
     +1
     -1
  2. Multi ani cu sanatate va doresc , eu am 44 de ani si mergeam la stadion cand UTA era in prima liga, pe vechiul stadion , acum merg mai rar din mai multe motive inclusiv stadionul care sa fim sinceri nu este stadion de resedinta de judet , pare stadion de comuna. Autorul articolului sa exprimat corect cu ” intreaga comunitate ” petru ca 70 % din populatia judetului Arad este cu sufletul alaturi de UTA , nu ne putem referi strict la Municipiul Arad sau persoanele care sunt pe stadion . Eu chiar imi doresc un stadion decent sa avem in Arad pe care oricand sa poata juca si nationala Romaniei . Cred ca avand un stadion decent vor veni si investitorii privati. Baronul Francisc Neumann ne-a lasat un stadion construit in anul 1946 fiind cel mai modern din Romania la acea data iar acum dupa atatia ani nu putem construi ceva decent sa nu ne fie rusine ca suntem aradeni, visam ”aquapark modern” si supermarket cara sa aduca profit , mica Venetie va fi Aradul , nu sunt capabili sa gestioneze strandul care a fost in top odata… despre ce vorbim…. aquapark , profit . O zi frumoasa !

   --2 voturi
   +1
   -1
   • Și eu îmi doresc stadion pt UTA dar acum nu era cazul. Vreți comparație? Mergeți la Szeged…să vedeți cum se poate dezvolta un oraș și unde trebuie investit. Când ai toate puse la locul lor, școli,spitale,parcuri, piste de biciclete etc atunci te apuci de stadioane.
    Aquaparkurile deși nu va convin aduc profit… turiști, vizitați-l deci pe cel de la Szeged. Apoi căutați stadionul,echipa locală…sa vedeți diferența. Știu, ei nu sunt campionii provinciei și bla-bla. Totuși faceți diferența. Daca nu aveți vreme luați-o la „pas” cu street view😉

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.