sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Salonul Mondial de Invenții de la Geneva 2023: inventatorii arădeni au câștigat două medalii de aur, două de argint și una de bronz

  de Special Arad | 30 aprilie 2023, 9:22 AM | Administraţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  Dan Sobol, câștigătorul a două medalii de aur(foto: CJ Arad)

  Doi dintre inventatorii arădeni prezenți la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva au câștigat medalii – două de aur, una de argint și una de bronz, invențiile lor fiind apreciate de juriul internațional ca fiind revoluționare în domeniile lor de activitate.

  Cei doi inventatori medaliați sunt Eugen Bușa – argint, și Dan Sobol – două medalii de aur, una de argint și una de bronz.

  Eugen Bușa a participat la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva cu o soluție de protejare a mediului, cu aplicabilitate în cazul transporturilor rutiere de mărfuri. Este vorba despre un sistem de neutralizare a gazelor periculoase care rezultă în urma accidentelor.

  Dan Sobol a prezentat trei brevete de invenții, respectiv profile groase aerodinamice, aparat de zbor cu înveliș flexibil și o cutie de viteze pentru vehicule la turații mici.

  Cine sunt arădenii prezenți la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva

  Cercetătorii și inventatorii arădeni prezenți la Geneva sunt Dănuț Sobol, Ioan Radu, Eugen D. Bușa, Daniel Nedelcu, Gabriela Moș, Daniel Suciu (deși nu a ajuns la Geneva, a lucrat în echipa de inventatori). Alți doi cercetători, Adriana Moțica și Adrian Jucu, au invenții expuse în standul Aradului. Aceștia au fost însoțiți de Andrei Ando și Ionel Bulbuc de la Consiliul Județean Arad.

  Universitatea „Aurel Vlaicu” a delegat la eveniment doi profesori universitari, prof. univ. Dr. Alexandru Popa și prof. univ. dr. Ioan Radu, președintele Senatului Universității.

  GENEVA

  Citește și: Consiliul Județean Arad a facilitat ca un grup de inventatori arădeni să ajungă la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.