duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Consiliul Județean Arad a facilitat ca un grup de inventatori arădeni să ajungă la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva

  de Special Arad | 26 aprilie 2023, 12:49 PM | Internaţional

  1

  Consiliul Județean Arad a emis următorul comunicat de presă:

  „Aradul este reprezentat la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva de un grup de cinci inventatori și doi profesori universitari de la Universitatea Aurel Vlaicu. România este reprezentată cu trei standuri, dintre care cea mai numeroasă prezență este la cel al Aradului (celelalte două standuri, cu câte un cercetător, sunt de la Bucureşti).

  Toți inventatorii arădeni sunt absolvenți ai Universității Aurel Vlaicu din Arad. Participarea acestora la cel mai prestigios eveniment din domeniul invențiilor și inovațiilor tehnologice a fost facilitată de Consiliul Județean Arad.

  La Salonul de Invenții de la Geneva, Consiliul Județean Arad a facilitat prezența unui număr de șase inventatori arădeni, care prezintă 4 invenții, deja brevetate, și alte 7 în curs de înregistrare la OSIM. Cele patru invenții brevetate sunt: brevetul pentru profile groase aerodinamice, metode și instalații de neutralizare a gazelor periculoase în transporturi, cutia de viteze pentru turații mici, aparat de zbor cu înveliș flexibil.

  Cercetătorii și inventatorii arădeni prezenți la Geneva sunt Dănuț Sobol, Ioan Radu, Eugen D. Bușa, Daniel Nedelcu, Gabriela Moș, Daniel Suciu (îl amintim pentru că, deși nu a ajuns la Geneva, a lucrat în echipa de inventatori). Alți doi cercetători, Adriana Moțica și Adrian Jucu, au invenții expuse în standul Aradului.

  salon mondial inventii geneva cj arad

  «Dezvoltarea Aradului a avut întotdeauna la bază adaptarea la noutățile tehnologice, capacitatea de înnoire, susținerea diversității și a curajului de punere în practică a ideilor inovative. Așa s-a întâmplat în anii 1800, când Aradul devenea un pol al premierelor industriale europene, așa a continuat și în secolul XX, când județul a fost un furnizor, pe cinci continente, al produselor industriale. Consiliul Județean s-a implicat alături de universitate, Inspectoratul Școlar, Centrul de Excelență, de mediul de afaceri și de un grup de pasionați în redescoperirea filonului inovativ arădean și punerea sa în valoare. Suntem prezenți la Geneva nu doar să expunem invențiile arădene, ci să și învățăm, să observăm trendurile actuale, să înțelegem ce trebuie să facem în continuare ca Aradul să nu piardă teren în raport cu ceilalți competitori», a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Ionel Bulbuc.

  La Geneva, invențiile arădene intră in concurs cu invenții din China (inclusiv Hong Kong), Taiwan, Italia, Thailanda, Franța, Elveția, Germania, Iran, Algeria, Tunisia și multe alte state, de pe toate continentele.

  Salonul Mondial de Invenții de la Geneva s-a deschis astăzi și poate fi vizitat până la 30 aprilie. Sunt prezentate peste 1000 de invenții și produse, de către 725 de expozanți, din 45 de state ale lumii. 80% dintre aceștia sunt companii și universități, iar 20% inventatori și cercetători privați.

  Organizatorii estimează că peste 30.000 de vizitatori vor ajunge la Salon, în următoarele zile. La eveniment au fost acreditați 650 de ziariști, de pe cinci continente”, transmite CJ Arad.

   

  •  Citește mai multe despre Dănuț Sobol în următorul articol: La Gala Elitelor Arădene 2023 au fost premiați cei care sunt considerați „ceea ce este mai bun, mai valoros” din Arad | Foto • Video 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.