miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Au fost stabilite noile salarii minime din construcții și agricultură: 4582 lei, respectiv 3436 lei

  de Special Arad | 25 octombrie 2023, 3:51 PM | Administraţie | Naţional

  1

  Premierul Marcel Ciolacu susține că s-a ajuns la o înțelegere cu sindicatele și patronatele, pentru noile salarii minime din construcții și agricultură. Astfel, salariul minim în construcții va fi 4.582 de lei, iar în agricultură de 3.436 lei.

  „Am convenit astăzi, împreună cu patronatele și sindicatele, în Consiliul Național Tripartit, noile valori ale salariilor minime în construcții, agricultură și industria alimentară. Am făcut o promisiune angajaților, aceea ca în urma introducerii contribuției pentru sănătate, salariile din aceste două domenii nu vor scădea! Iar prin acordul de azi, atât noul salariu minim în construcții, de 4.582 de lei, cât și cel din agricultură și industria alimentară, de 3.436 de lei, garantează că nu se pierde nici măcar un leu din salariile nete.

  Suntem pregătiți, acum, să adoptăm în ședința de Guvern, ordonanța de urgență referitoare la noile salarii minime din cele două sectoare economice. În acest fel, odată cu promulgarea de către președintele României a pachetului fiscal-bugetar, vor putea fi aplicate și aceste prevederi importante care protejează veniturile tuturor salariaților din construcții și agricultură.”, scrie Marcel Ciolacu.

  Citește și: Cu cât cresc salariile profesorilor, ca urmare a ordonanței adoptată de Guvern

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Asa,de unde 2 mii de euro buget minim familiar pt un trai decent?exact doi copii am cu sotia.Eu-bataie de joc 3350 pt ceea ce fac.sotia 3 mii in zona industriala,alocatiile 512.Abia trecem cu bonuri de 8 mii.De unde 100 milioane,pe bune?diferenta asta de 2 mii UNDE sunt?la ordinari si hoti in buzunare!bata-i dzeu de nesimporcii si pe copiii lor!sa traiasca ei asa..

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.