Șah la prefect! Ex-ul Gheorghe Stoian vrea să rămână în instituție și să tragă sforile

  de Alin Olteanu | 4 martie 2021, 10:28 AM | Administraţie | Știri Arad | Topic special

  2

  E gata. Noul prefect a fost numit. Subprefecți – și ei! Însă, înainte de asta, „foștii” (a se înțelege Gheorghe Stoian și Olimpia Popa) au încercat și încearcă și la această oră să își rezolve„ ploile”. Adică să își păstreze niște locuri călduțe, bine plătite în administrație, la stat. Și nu oriunde, ci chiar în Prefectura Arad. Dacă Olimpia Popa, fostă subprefectă de ieri, a „picat” la cerințele postului de secretar general al Prefecturii Arad deoarece nu are vechimea necesară în ceea ce privește exercitarea unei funcții în domeniul dreptului, Gheorghe Stoian stă ca pe spini. Adică, stă și el cum stăteau polițiștii și asistentele pe care-i verifica în toiul nopții… Și ne referim la faptul că Stoian i-a anunțat în urmă cu mai multe zile pe angajații din Prefectura Arad că el va fi noul secretar general al instituției, iar astăzi, probabil, va încerca să își strângă mâna cu înlocuitorul său, care să accepte să-l păstreze în această postură.

  Nu o să ne punem problema acum și aici dacă se poate face o derogare și Gheorghe Stoian, care nu este înalt funcționar public din ceea ce cunoaștem noi, să fie numit de noul prefect Toth în calitatea pe care și-o dorește. Însă, ne punem în situația noului prefect, care va fi investit în funcție astăzi la ora 13,30 și ne întrebăm dacă va accepta nominalizările care i se vor da în plic direct în prima zi, adică numirea lui Gheorghe Stoian ca și secretar general, plus păstrarea lui Ciprian Burcă șef al Cancelariei.

  Dacă nu știți, numirea secretarului general este un atribut exclusiv al prefectului, acesta urmând să aleagă o persoană, dintre cele care îndeplinesc cerințele funcției, și să o propună Guvernului.

  Trebuie oricum să ne punem și în postura celor doi subprefecți, Doru Sinaci de la PNL și Vasile Cătană de la USR PLUS, care, o dată cu numirea lui Stoian secretar general (cu atribuții care le „ascund” pe cele ale subprefecților), vor deveni „bibelouri” pe rafturile instituției. Asta, ca să nu spunem că inclusiv prefectul ar putea să devină bibelou…

   

  Notă: Conform legii, rolul secretarului general este să asigure stabilitatea funcţionării instituţiei prefectului, continuitatea conducerii şi să realizeze legăturile funcţionale între compartimentele instituţiei prefectului. Practic, acesta va asigura conducerea instituției și va coordona activitatea funcționarilor din Prefectură.

  Secretarul general va sprijini activitatea prefectului în exercitarea atribuțiilor privind verificarea legalității actelor administrative emise de Consiliul Județean, consilii locale și primari. Tot secretarul general va elabora proiectul de regulament de organizare și funcționare a instituției prefectului. Acesta va fi supus aprobării prefectului.

  Secretarul general va monitoriza primirea, distribuirea corespondenței și va urmări soluționarea acesteia în termenul legal. El va elabora studii și rapoarte cu privire la aplicarea actelor normative în vigoare, pe care le prezintă prefectului.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.