sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Repetenți și corigenți. Directorul DSP Arad nu știe diferența dintre bacterii și viruși, iar directorul medical al Spitalului Județean nu știe nimic

  de Alin Olteanu | 30 martie 2020, 10:22 PM | Coronavirus | Topic special

  22

  Tot am stat și ne-am gândit: oare ce au cititorii noștri încât nu comentează conferința de presă de azi. Vezi Filmul conferinței de presă a membrilor celulei de criză, în Arad. Așadar, urmăriți-i pe domnii Domșa, Cionca, Onel și Cătană! | Video

  Chiar sunt de acord cu toate cele spuse de mai-marii bătăliei în lupta cu pandemia? N-or fi de acord cu totul, însă e greu să se uite la mai bine de o oră și jumătate de (așa-zise) explicații. Dar chiar n-au sesizat tâmpeniile spuse sau incultura dovedită, chiar neprofesionalismul, unora dintre cei care au fost la pupitru?

  Să fie clar: pe Gheorghe Domșa îl excludem din ultima întrebare. El chiar știe ce spune, se pare că nici nu minte (a spus că nu există un medicament… dar revenim la asta) în contextul dat și chiar și-a asumat un anumit rol în toată lupta asta.

  Revenind la tâmpenii…

  Păi cum să vii tu, domnule Onel, tu, director medical al celui mai mare spital din județul Arad și spui așa nonșalant că „nu știu câte cadre medicale au demisionat (la zi), că nu știu secțiile în care au fost persoane bolnave cu coronavirus, că nu știu câte camere  la hotel mai au nevoie medicii”. Dar, domnule, tu ce știi? Domnule Onel, noi știm că îți place de Kuki și de mașina lui, Mercedesul acela din dotare, știi tu, ce ridici mirat din umeri? acela… dar chiar îți place, domnule Onel, obiectul de activitate al lui Kuki, moartea? Că mor oameni în Arad, domnule Onel, iar dumneata vii și ne spui că „nu știi”.

  Patru, stai jos!, trebuia să nu vorbești și să-l lași doar pe Domșa!

  Uite ce știm noi: că nu doar la TBC, așa cum a mințit în conferința de presă, au fost internați pacienți bolnavi confirmați chiar și GCS a confirmat faptul că pacienți confirmați au fost internați la secția diabet (sediu central), la ATI 1 (sediu central), la ATI 2 (sediu central), la boli infecțioase (sediu pe strada Ștefan Cicio Pop). Dacă nu ne înșelăm, a mai fost un pacient internat și confirmat la Secția Gastro, că de aia e infectată doamna dr. David Anamaria, nu? Chiar și cu medicii din UPU au venit în contact pacienți bolnavi!

  Și pentru că celor suspecți li se face radiografie și CT torace, e clar că bolnavii au intrat în contact și cu personalul din Laboratorul de Radiologie și Imagistică! Ne-am înțeles?

  Domnul Cionca, secondat îndeaproape de Cătană, directorul DSP: „Cea mai mare problemă sunt recoltoarele. Nu se găsesc!” – ne spune domnul Cionca. Nu se găsesc, spune și Cătană și adaugă că a vorbit el cu nu știu cine să le fabrice în Arad.

  Ce sunt recoltoarele? Sunt aceleași bețigașe cu vată, ca și pentru exudatul nazofaringian, băgate într-o eprubetă roșie. Nu se găsesc? Am dat căutare pe internet și am găsit nu unul, ci mai multe anunțuri cu vânzări! Pentru minciună: Nota trei la amândoi! Stați jos, trebuia să-l lăsați doar pe Domșa!

  recoltare

  Și acum crema de pe tort…

  Specialistul Cătană ne explică el că presa nu a fost „reală și sinceră” și mai ales că nu l-a lăsat „să-și facă treaba”. Păi cum să te lăsăm, domnule Cătană, când dumneata vii în conferință de presă și ne spui cum recoltezi tu, că alții sigur nu o fac, virușii din medii de cultură. Serios? Incredibil.

  Haideți, domnule Cătană, repetați după noi, ca la școală, în clasa a cincea: „Virușii nu sunt bacterii și nu se pun în medii de cultură. Bacteriile au nevoie de medii de cultură! Virusurile se dezvoltă doar în organisme gazdă, adică insecte, animale, om. Și ca să cităm și din manual: virusurile, fiind formate din catene de ADN sau ARN, se evidențiază prin polemizarea acestor catene și determinarea cantitativă prin Real Time Polymerase Chain Reaction (RT-PCR). Cam așa cu cărțile de microbiologie, respectiv virusologie”.

  Na bine, pentru asta, fiindcă sunteți și directorul Direcției de Sănătate Publică (cum și de ce a vrut prefectul să vă facă să vă răzgândiți, nu știm), pentru tâmpenie cu bacteriile: Nota 2, cu un punct, bineînțeles, din oficiu! Tot Domșa…

  Și un P.S. pentru același domn Cătană.

  Puteți să o repetați și pe asta până o învățați: cadavrele eliberate de DSP fără a se respecta procedura specială și de înhumare sunt o mare problemă. Fiindcă morții, dacă nu sunt testați și diagnosticați cert cu COVID-19, cadavrele sunt un pericol pentru medicii și autopsierii de la Anatomie Patologică sau Medicină Legală, pentru personalul firmelor de pompe funebre și pentru aparținători dacă nu sunt informați din timp și nu sunt atenționați! Ați făcut-o? Acum, întrebăm și noi, așa „sinceri și real”. Asta e fără notă, că nu dăm note pentru comportament.

  În fine, Gheorghe Domșa a recunoscut că lipsește un medicament. Recunoaștem că nu ne-am prins la timp și nu l-am întrebat la momentul potrivit. Dar o facem acum: din moment ce schema nu e completă, domnule Domșa, atunci tratamentul e incomplet și e aproape degeaba, nu? Nu vă dăm notă fiindcă suntem convinși că o să ne căutați și o să ne oferiți răspunsul.

  Și-acum „creme a la creme” de pe tortul unei conferințe de presă (prea) reușit de proaste:

  Iustin Cionca, în anul de grație 2020, ziua 30, martie: „Laboratorul care s-a făcut la Spitalul Județean Arad este la nivel bazal”. Da?

  Și-atunci, cu declarația asta ce-i:

  Iustin Cionca, anul de grație 2019, octombrie: „Împreună cu Primăria Arad am făcut o investiție de 250.000 de euro în Serviciul de Anatomie Patologică. Este, astăzi, cel mai modern din vestul țării și printre primele din România!”.

  Doamne-ocrotește-ne!

  Problema e că mai trebuie să ne ocrotim și noi și mai trebuie să o facă și cei cărora le-am dat banii noștri ca să investească pentru apărarea noastră.

  Și ei ce fac?

   

  Sursa foto: Captură TV Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Voi chiar nu aveti ce sa faceti, jur!!! Speculații… dar, de ajutat, voi, așa, ca super cunoscătoti și perfecționiști, atotcunoscători cu ce contribuiți la tot haosul ăsta? Vă spun eu cu ce: cu intriga, voi sunteti „iuda”… faceți tot ce vă stă în putere să influențați oamenii într-un sens cât mai negativ posibil!
   RUȘINE!

   --44 voturi
   +1
   -1
  2. Nu stiu de ce nu comenteaza cititorii, stiu de ce nu comentez eu. Pentru ca am comentat la un articol, care era scris prost – in opinia mea, si mi-ati cenzurat comentariul. Presa e libera doar daca sunt liberi si cititorii sa-si expuna parerea.
   Cat despre conferinta de presa si actorii ei, nici un articol sau comentariu nu ne poate salva de atata incompetenta. Poate doar o schimbare totala de paradigma dupa ce se termina pandemia. Sa speram ca profesionistii, oamnenii onesti, cu valori morale sanatoase, cu bun simt si buna-credinta vor ramane in picioare, verticali, gata sa isi suflece manecile ca sa construiasca un sistem mai bun.

   +23 voturi
   +1
   -1
  3. O adunătură de incompetenți care nu aveau ce cauta în poziții de management, care atentează la siguranta populației unui oraș ca Arad.
   Ahh…defapt domnul Cionca e venit prin partid de la conducerea primăriei Pecica, ca să înțeleagă lumea care ii este nivelul.

   +47 voturi
   +1
   -1
  4. Accidentul nuclear Arad. Ăsta e rezultatul guvernării PNL Arad care și-a pus toți idioții, repetentii și corigenții pe posturi de conducere. Dar e tot vina noastră că la fiecare alegeri se găsesc suficienti arădeni spălați pe creier sa-i voteze. Sper că acum când se va lăsa cu morți sa piardă în sfârșit alegerile. De asta a fost nevoie, de morți….

   +41 voturi
   +1
   -1
  5. Citez: „Virușii nu sunt bacterii și nu se pun în medii de cultură. Bacteriile au nevoie de medii de cultură! Virusurile se dezvoltă doar în organisme gazdă, adică insecte, animale, om. Și ca să cităm și din manual: virusurile, fiind formate din catene de ADN sau ARN, se evidențiază prin polemizarea acestor catene și determinarea cantitativă prin Real Time Polymerase Chain Reaction (RT-PCR). Cam așa cu cărțile de microbiologie, respectiv virusologie”

   Catenele polimerizeaza nu polemizeaza. Ajung sa si polemizeze dupa ce polimerizeaza, dar de obicei aia dureaza 9 luni + 15-16 ani, in cel mai fericit caz.

   +10 voturi
   +1
   -1
  6. „Tot am stat și ne-am gândit: oare ce au cititorii noștri încât nu comentează conferința de presă de azi?”
   .
   Dragă Alin și toți ceilalți din redacți, uite de ce:
   Cum să comentezi când rămâi ore întregi în stare de șoc, când auzi ce le iese pe gură.
   Trebuie să recunosc că mi-a fost foarte greu să mă conving să văd filmul conferinței de la cap la coadă, fără întrerupere! De ce? Bănuiam că, așa cum o fac de obicei, o să ne toarne minciuni și o să ne explice, ca la proști, ei fiind „Jmecheri”, că nu ei sunt de vină. Ori când așteptările îți sunt depășite de aceste canalii, … cum la naiba să nu te enrvezi și să-ți vină nebunelile la cap. (fiindcă în acele momente regretam amarnic că n-au venit americanii pe bune, să ne lase și pe noi să avem mitraliere de-ale lor acasă, sau dacă nu de alea atunci un Kalașnikov că pe ăsta îl știu demonta legat la ochi … că doamne, doamne cum îmi venea să mă duc peste ei și să-i ciurui pe bune!!!) Deci atitudinea de aroganță, impertinența deșănțantă cu fiecare minciună rostită, continuă și în situația în care toată lumea care are un pic de judecată proprie înțelege că sunt TOTAL PE DINAFARĂ! Sunt depășiți de situația creeată de propria INCOMPETEȚĂ. Și totuși, uite-i că se așează în fața camerelor TV, în direct, cu tupeul bine cunoscut de altfel, cum altfel ar fi cine sunt, … și pentru a nu știu câta oară prezintă o situație dezastruoasă de la Județean că „Este bună!”.
   .
   Deci în principiu de aia nu am comentat! Cum să comentezi minciunile de minciuni fără număr pe care cu o față tâmpă de nevinovați le aruncă pe afară? N-ai ce să comentezi. Trebuia să fiu acolo să le-o arunc în față „De ce minți nerușinatule! Mă JIGODIE ORDINARĂ!!!”
   .
   Și așa la încheiere am să le transmit ceva „domnilor” mincinoși: – Azuiți mă nesimțiților, mă „jigodii ordinare”, de erați cine vă credeți știați că „De tăceați, deștepți rămâneați!!!” … dar așa ne-ați demonstrați încă odată cât sunteți de proști, dar proști rău de tot.
   .
   V-am jignit? – „Nu știu!”, eu cred că v-am felicitat.
   V-am stricat imaginea? – „Nu știu!”, ați avut voi grijă de chestia asta, eu nu reușeam așa de bine ori cât ași fi încercat și oricât v-ași fi înjurat.
   Cine naiba v-a pus să ieșiți pe sticlă? – „Nu știu” … oare cine să fie. Andonaș??? … „Nu știu!” … și-l mai și plătiți pentru chestia asta? Mă fraierilor, nu vedeți că lucrează pentru adversari?
   HUOOOOOOOOOOOOOOOOO!!! DEMISIAAAAAAAAAAA!!!

   +15 voturi
   +1
   -1
  7. Ei, hai, de ce te miri ca nu ati avut comentarii? Asta este publicul pe care il cultivati. Orice informatie oficiala este plictisitoare. Este nevoie de acuzatii, vinovati, sa radem de prosti, sa facem praf pe cineva. Daca e sa urle ca nu se face nimic e ok, altfel…. Asta e publicul care va face audiente, din pacate.

   --9 voturi
   +1
   -1
  8. Domnule Olteanu, sunt ei pe langa subiect, dar atunci cand esti critic, e bine sa te informezi. Recoltoarele sunt chiar speciale, nu sunt acele simple betigase de care vorbiti. Si da, chiar este o problema cu ele. Asta e problema cu dezinformarea. Fiecare isi da cu parerea. Si bietii oameni ce sa mai creada?

   +2 voturi
   +1
   -1
  9. Cei treizeci de ani care au trecut ...

   … peste RO sunt doar o marime fizica abstracta (T); durata de timp care s-a scurs intre 1990 -2020 are acelasi rezultat constant: SUNTEM DESTEPTI!De aici decurc restul axiomelor pentru RO, nu este necesar sa demonstram contrariul, SUNTEM DESTEPTI, vom merge inainte la fel cum am facut-o pana acum!Noi , romanii, suntem cei care suntem, nici mai mult nici mai putin!O zi excelenta tuturor!

   +1 voturi
   +1
   -1
  10. Bună ziua! Voiam doar sa va aduc în atenție ca Laboratorul de anatomie patologica nu are legătură cu ceea ce se lucrează în Laboratorul de analize medicale. Sunt 2 entități paraclinice separate. Iar pentru recoltarea produselor ce conțin virusuri se recomanda într-adevăr un alt tip de recoltor, cu mediu de transport, care sa mențină viabilitatea inculpaților pana la procesare. Betele din bumbac /dacron se usucă relativ rapid. Zi bună!

   +4 voturi
   +1
   -1
   • Celulele NU sunt medii de cultura. Celulele au nevoie de medii de cultura ca sa se dezvolte. Bacteriile sunt si ele celule (procariote). Virusurile nu sunt celule. Da, este adevarat ca virusurile pot fi replicate in celule, iar celulele cresc pe medii de cultura. Dar in acest caz, in acest test pt SARS-CoV2 nu se foloseste niciun mediu de cultura. Citez din „clasici”…

    +1 voturi
    +1
    -1
  11. Acest individ cu iniţiale predestinate C.C. (sau CACA ?) Cătană Constantin cred că e suferind cu nervii ! Am văzut cum s-a comportat cu un grup de cadre medicale şi ce a putut să scoată din mica-i tărtăcuţă să nu-i zic bostan ! Aşa şef la DSP mai halal şi când mă uit pe fluturaş şi văd ce bani ni se trage pentru sănătate îmi vine rău ! Oare ce salar are acest ipochimen incult ? Ruşine ! Şi ce cauţi acolo, eşti un adevărat RĂCAN nu cătană !

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.