Șah Club Vados Arad este vicecampioana României la șah rapid!

  de Dan Lazăr | 17 iunie 2021, 7:10 AM | Sport | Știri Arad

  0

  Campionatul National pe echipe de șah rapid s-a încheiat recent la Snagov, 23 de echipe luptându-se pentru titlul de campioană națională. Echipa clubului Vados Arad, deși pornită cu șansa a 5-a, a avut un parcurs excepțional și s-a bătut până în ultima clipă chiar pentru titlu de campioană. Cu un buget mult inferior celorlalte protagoniste, echipa arădeană a reușit din nou să impresioneze, la fel ca la ultimele două ediții a Superligii de șah unde au luat medaliile de bronz în 2019 și argint în 2020.

  Competiția s-a desfășurat pe parcursul a 9 runde în sistem elvețian, fiecare echipă fiind alcătuită din 4 jucători (dintre care minim 1 junior) și două rezerve. S-a jucat la un timp de gândire destul de accelerat, fiecare jucător având la dispoziție 10 minute pentru partidă, urmând a primi totodată după fiecare mutare, câte 10 secunde timp adițional. Performanța echipei este cu atât mai remarcabilă cu cât în chiar ajunul competiției, echipa a rămas fără juniorul echipei, maestrul FIDE Mircea Țălu (elo2342), în imposibilitate de a se mai prezenta la echipă. S-a trecut la o soluție de avarie prin înregimentarea rapidă a juniorului de 12 ani Vladimir Cnejev (elo 2161), împrumutat de la clubul bucureștean Oxygen.

  Echipa noastră a fost formată din marele maestru Marius Manolache, maestrii internaționali David Alexandru si Adrian Petrișor, juniorul Vladimir Cnejev, conduși de pe margine de căpitanul Alin Câmpeanu.

  Campioană națională a devenit echipa CSU ASE București, care cu un buget impresionant, a reușit să adune toată „crema” șahului românesc și promite să lanseze o nouă hegemonie în șahul autohton. Pe treapta a treia a podiumului s-a clasat echipa Clubului Sportiv al Municipiului Baia Mare care a surprins prin alinierea la start a doi stranieri de valoare, marii maeștri din Ungaria Viktor Erdos si Tamas Banusz.

  „De remarcat că echipa noastră a dispus cu 3-1 de CSM Baia Mare și a terminat la egalitate, 2-2, cu campionii de la ASE București, într-un meci electrizant în care am trecut extremde aproape de victorie, meci decis la masa 4 unde Vladimir Cnejev a pierdut la timp (!) o poziție complet egală de remiză în fața maestrului international David Gavrilescu, component al lotului olimpic de seniori si care a terminat turneul cu 9 puncte din 9posibile! Un aport important în participarea la competiție a avut susținerea financiară a Centrului Municipal de Cultură Arad în cadrul proiectului Șahul de performanță”, a menționat președintele Șah Club Vados Arad, Alin Câmpeanu.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.