Saecularia.ro – un proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, prezentat arădenilor la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”

  de Special Arad | 6 noiembrie 2018, 9:27 AM | Educaţie

  0

  Vineri, 2 noiembrie 2018, la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” din Arad, în cadrul proiectelor „reUnirea” și „AradLiterArt”, organizate de către Centrul Cultural Județean Arad, a avut loc prezentarea site-ului „saecularia.ro”, dedicat Centenarului Marii Uniri. Prezentarea, realizată de către istoricul arădean Antoniu Martin, s-a bucurat de o largă audiență, alcătuită din peste 200 de elevi, profesori, scriitori și oameni de cultură.

  În expunerea sa, agrementată cu imagini reprezentative din activitatea platformei respective, Antoniu Martin a subliniat câteva „puncte forte” ale „saecularia.ro”: de la mediatizarea a peste 2000 de fotografii inedite din perioada 1916-1920, la filmări românești din timpul Primului Război Mondial, până la rememorarea principalelor fapte, evenimente și personalități istorice care au contribuit decisiv la realizarea Marii Uniri de la 1918.

  „Ne-am bucurat să lansăm acest site la Arad, cu atât mai mult cu cât orașul de pe Mureș a jucat un rol esențial în pregătirea și realizarea actului de la 1 Decembrie 1918, unirea Transilvaniei cu România. Totodată, participarea numeroasă a reprezentanților tinerei generații la acest eveniment are o importanță deosebită, în perspectiva interiorizării semnificațiilor Anului Centenar”, a declarat dr. Antoniu Martin, istoric.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.