sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Saecularia.ro – un proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, prezentat arădenilor la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”

  de Special Arad | 6 noiembrie 2018, 9:27 AM | Educaţie

  0

  Vineri, 2 noiembrie 2018, la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” din Arad, în cadrul proiectelor „reUnirea” și „AradLiterArt”, organizate de către Centrul Cultural Județean Arad, a avut loc prezentarea site-ului „saecularia.ro”, dedicat Centenarului Marii Uniri. Prezentarea, realizată de către istoricul arădean Antoniu Martin, s-a bucurat de o largă audiență, alcătuită din peste 200 de elevi, profesori, scriitori și oameni de cultură.

  În expunerea sa, agrementată cu imagini reprezentative din activitatea platformei respective, Antoniu Martin a subliniat câteva „puncte forte” ale „saecularia.ro”: de la mediatizarea a peste 2000 de fotografii inedite din perioada 1916-1920, la filmări românești din timpul Primului Război Mondial, până la rememorarea principalelor fapte, evenimente și personalități istorice care au contribuit decisiv la realizarea Marii Uniri de la 1918.

  „Ne-am bucurat să lansăm acest site la Arad, cu atât mai mult cu cât orașul de pe Mureș a jucat un rol esențial în pregătirea și realizarea actului de la 1 Decembrie 1918, unirea Transilvaniei cu România. Totodată, participarea numeroasă a reprezentanților tinerei generații la acest eveniment are o importanță deosebită, în perspectiva interiorizării semnificațiilor Anului Centenar”, a declarat dr. Antoniu Martin, istoric.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.