joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Antoniu Martin, demers jurnalistic în Italia pentru Republica Moldova

  de Andrada Bobiș | 28 februarie 2023, 11:04 AM | Internaţional | Știri Arad

  0

  În ultimele 12 luni, istoricul arădean Antoniu Martin a întreprins un important demers jurnalistic în Italia pentru promovarea Republicii Moldova.

  „Am considerat oportun să contribui la familiarizarea cetățenilor italieni cu realitățile dar și cu provocările care stau în fața acestei țări, mai ales în contextul generat de războiul din Ucraina. De aceea, am publicat articole în special cu tematică geopolitică, în care am ținut să evidențiez aspecte cu adevărat relevante din această perspectivă”, a precizat pentru Special Arad Antoniu Martin.

  Demersul istoricului român s-a reflectat și se reflectă în articole scrise în publicații reprezentative pentru domeniul politicii externe și relațiilor internaționale, precum Giornale Diplomatico, Notizie Geopolitiche, Expertibus, Roma Giornale Sera, TV 7 Avellino, Qotidiano Sociale, Sicilia Uno News, Metis News, Notiziario Estero etc. Articolele au vizat în special prezentarea situației Republicii Moldova în contextul generat de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei.

  „Am insistat mai ales asupra solidarității remarcabile, apreciate la nivel internațional, manifestate de cetățenii moldoveni față de refugiații ucraineni”, spune istoricul arădean. Printre temele abordate de istoricul Antoniu Martin în presa italiană se numără diplomația proactivă și proeuropeană a Republicii Moldova, deciziile forurilor europene de a oferi acestei țări statutul de candidat la Uniunea Europeană, sprijinul semnificativ al comunității occidentale oferit prin „Platforma de Sprijin” pentru Republica Moldova și nu în ultimul rând decizia fermă a autorităților de la Chișinău de a continua reformele de modernizare în pofida încercărilor Federației Ruse de a stopa demersul prooccidental.

  „În aproape un an de când public sistematic în presa italiană și articole referitoare la Republica Moldova, am constatat un feedback foarte bun din partea mediilor culturale și jurnalistice din Peninsulă. Acest fapt poate spune ceva despre impactul inițiativelor mele și îmi oferă motivația să continui”, a mai adăugat istoricul Antoniu Martin.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.