sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Să învățăm Poliția Locală Arad să numere: un cerșetor, doi cerșetori, trei cerșetori… ș.a.m.d.

  de Andreea Daniela B. | 5 februarie 2021, 1:17 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  11

  Cerșetoria… Putem spune multe pentru că aproape peste tot găsim cerșetori care prin diferite abordări încearcă să te „ușureze” de câțiva lei. În acest context reprezentanții Primăriei au pus un anunț bombă pe Facebook prin care ne spun cum au prins „organele”un cerșetor și cum i-au confiscat toți cei 113 lei pe care acesta îi avea asupra lui: „113 lei au fost confiscați în această seară de către agenții Poliției Locale Arad de la o persoană care apela la mila publică”. La început ne-am gândit să o lăsăm… dar totuși nu putem.

  Foarte bine! Omul care nu muncește pentru bani nu ar trebui nici să-i primească fără vreun efort, nici să fie servit de milă, nici nimic, însă ceea ce ne surprinde pe noi este că au prins unul. Păi cum unul? Orașul este efectiv burdușit de persoane fără adăpost, copii mici, femei, bărbați, adolescenți de toate vârstele care cerșesc, care își trăiesc existența din asta și polițiștii locali găsesc, după un an de patrule, unul singur.

  Și că să-i ajutăm nițel pe ei, polițiștii locali, dăm un exemplu al două zone din Arad unde poți să găsești cel puțin trei persoane care cer bani în aproximativ 50 de metri. Mergeți cu mașina la KFC Drive și acolo, în timp ce așteptați la rând, înainte să puteți să vă spuneți comanda sunteți întâmpinați de obicei de o femeie în vârstă, vizibil afectată de trecerea anilor, necăjită și cu un braț de flori pe care vrea să le vândă. Acolo se găsește prima persoană care ar avea nevoie de ajutor, dar nu neapărat cerșește, că are și ceva la schimb. Multe persoane o văd, unii o ignoră, însă mai sunt și cei care îi dau bani fără să îi ia florile. Primul om din cei trei. Continuați drumul și ajungeți la aparatul unde puteți comanda. Lipit de el stă un tânăr, cere „un leu”. Până aici avem două persoane în câțiva metri care ar avea nevoie poate de un adăpost, o masă caldă sau măcar de cineva care să-i întrebe de sănătate. Mergem la geam ca să achităm și hop! De după colț doi ochi te privesc și așteaptă. Uneori nici nu întreabă, doar se pun la geamul mașinii și așteaptă. Am ajuns la trei.

  Alt exemplu, ca să ajutăm la stoparea cerșetoriei, ar fi următorul: în față la McDonalds, într-o seară, orice seară. Doi-trei-cinci oameni cerșesc acolo și primesc bani pentru că știu cum să te intimideze. Stau pe locurile de parcare libere și îți fac semn să îți pui mașina acolo, odată parcat nu ai decât să îi dai bani ca nu cumva să îi treacă prin cap să îți zgârie capota și să te vadă că ești om bun, tu fiind mai mult împins de frică. Alții mișună prin fața fast food-ului și vin în rând cu tine până la mașină, te conduc efectiv la ușa mașinii și stau lângă tine până pleci. Mai sunt și cei care, când se folosea și terasa, veneau lângă tine și erau la un pas de a se pune pe scaunul pe care stai tu, ca să plece de acolo îi dădeai ceva, altfel ești un fel de țintă și nu te scapă din ochi.

  Așadar mulțumim autorităților locale că au prins un cerșetor care avea la el 113 lei, însă mai sunt probabil câteva zeci care sunt stăpâni pe diferite zone din Arad și care trăiesc în liniște. Și care, cu siguranță, au mai mult de 113 lei la ei…

  cersetori

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Doamna autoare… arădenii mențin cerșetorii in Arad. Mereu a fost așa și nicio autoritate nu poate să ne scape daca nu înțelegem să nu mai încurajăm cerșetorii.
   La Podgoria de exemplu, este viermele ăla fără o mână. Un nesimțit și un pervers pe care nu cred să nu-l cunoască cel puțin 90% dintre șoferi. Cu toate astea mulți șoferi îi dau zilnic bani. Până să ne legăm de alții să ne uităm la noi pt că majoritatea cerșetorilor sunt activi numai datorită nouă. Atât.

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.