sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  S-au depus coroane în semn de omagiu pentru Detașamentul Păuliș

  de Special Arad | 19 septembrie 2015, 10:54 PM | Păuliş | Știri Arad

  0

  În semn de omagiu adus eroismului şi jertfelor date de Detașamentul Păuliș în luptele din neuitatul septembrie 1944 pentru stăvilirea ofensivei fasciste, astăzi, 19 septembrie, s-au depus coroane la Monumentul Eroilor de la Păuliș.

  Bătălia de la Păuliş a rămas în istorie drept una dintre cele mai crâncene lupte din al Doilea Război Mondial purtate de trupele române după întoarcerea armelor contra nazişilor.

  O mână de elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri de la Radna, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, au reuşit să ţină în loc trupele ungare şi germane, mult mai bine echipate şi mai experimentate, care îi copleşeau în proporţie de opt la unu. Dintre cei 1.500 de ostaşi care au luptat în septembrie 1944 sub comanda colonelului Alexandru Petrescu, devenit ulterior general, doar puţini mai trăiesc acum.

  Sursa foto: Viorel Chifan

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.