S-a retras de la națională. Anne Marie Părău, fosta baschetbalistă a Aradului, a renunțat, din nou, la echipamentul tricolor

  de Dan Lazăr | 27 decembrie 2020, 7:41 AM | Sport | Știri Arad

  0

  Descoperită la Timișoara de către antrenorul emerit Constantin Wünsch, Anne Marie Părău-Godri este de șapte sezoane componentă a formației Sepsi Sfântu Gheorghe, cea care domină întrecerea internă ;i este singura care a mai reprezentat România în cupele europene în ultimii ani.

  Bănățeanca este de opt ori campioană națională a României: două titluri la Arad (2001, 2006), două la Târgoviște (2009,2010) și patru la Sfântu Gheorghe (2016, 2017, 2018, 2019). Ea a renunțat și în 2016 la naționala tricoloră, revenind apoi asupra deciziei.

  În vârstă de 36 de ani, Anne Marie a anunțat în această ultimă lună a anului 2020 retragerea definitivă de la națională. Iată mesajul său postat pe Facebook:

  „Niciodată în asemenea momente nu e ușor să-ți găsești cuvintele.
  Dupa ce in decembrie 2016 am considerat initial atunci ca este cazul sa ma retrag din echipa nationala ca urmare a necalificării la Eurobasket 2017, ulterior n-am putut sa nu cedez insistentelor colegelor mele si a celor din stafful tehnic să-mi pun serviciile în sprijinul echipei naționale pentru încă o campanie de calificare. În cele din urmă, acea “încă o campanie” … au fost în realitate doua iar în ceea ce privește Eurobasket 2021 în acest moment, din păcate, mai avem doar șanse teoretice la o calificare; dintr-un punct de vedere practic, spunând lucrurilor pe nume, acestea probabil că tind înspre zero.
  Cred însă că a venit momentul, după ce până actualmente, la 36 de ani și 9 luni, am dat totul echipei naționale, să îmi anunț retragerea din echipa națională a României și din orice altă acțiune viitoare a acesteia, de această dată definitiv.
  Motivele avute în 2016, au dobândit cu atât mai multă forță acum. E timpul să mă dedic familiei și echipei de club la care mă aflu de 7 sezoane.
  Mulțumesc pentru tot. Hai România!”

  Iubitorilor sportului cu mingea la coș din România nu le rămâne decât să își scoată pălăria în fața fundașului originar din Timișoara și să spere că golul unor sportive precum Părău, Stoenescu sau Mandache va fi umplut în viitor…

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.