sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cinci ex-arădence sunt în lotul olimpic al României de baschet 3×3, care se va pregăti la Izvorani. Tricolorele sunt calificate la JO de la Tokyo

  de Dan Lazăr | 30 mai 2020, 7:34 AM | Sport

  0

  Lotul feminin olimpic de baschet 3×3 al României va intra de la mijlocul săptămânii viitoare în cantonament de pregătire la Complexul Olimpic „Sidney 2000” de la Izvorani, conform planului de pregătire aprobat de Consiliul Director al FRB și de Comisia Tehnică a COSR pentru perioada 01.06 – 29.07.2020, anunță FR de Baschet.

  Din lotul tricolor fac parte cinci jucătoare care în trecut au îmbrăcat tricoul BC ICIM Arad: Ancuța Stoenescu (în prezent la CSM Târgoviște), Anca Șipoș (Agronomia București), Alexandra Uiuiu („U” Cluj), Anne Marie Godri-Părău (Sepsi Sf. Gheorghe) și Elisabeth Pavel (legitimată la un club din Italia). Dacă primele patru jucătoare se vor prezenta la Izvorani în data de 4 iunie și urmează să se pregătească timp de trei săptămâni sub îndrumarea directă a membrilor staff-ului tehnic, sibianca Pavel – care a revenit în aceste zile în țară din Italia – este obligată să-și petreacă următoarele două săptămâni în izolare la domiciliul din Sibiu.

  Pentru această primă acțiune organizată după ridicarea stării de urgență din România au mai fost convocate: Gabriela Mărginean, Gabriela Irimia, Florina Stănici-Diaconu, Sonia Ursu-Kim și Ashley Walker. De remarcat că Sonia Ursu se află în Coreea de Sud iar Ashley Walker este în SUA.

  România a obținut calificarea la turneul feminin de baschet 3×3 din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din 2021, alături de Rusia, China și Mongolia, grație poziției din clasamentul mondial al federațiilor naționale realizat de FIBA până la data de 31 octombrie 2019 (România s-a situat pe locul 4 în lume și pe locul 2 în Europa în topurile FIBA 3×3). La turneul olimpic urmează să mai participe și alte patru națiuni, stabilite după disputarea unor turnee de calificare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.