miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  S-a lansat site-ul ViețiPierdute, unde pot fi comemorați românii care au murit din cauza Covid-19

  de - | 1 decembrie 2021, 8:51 PM | Coronavirus | Naţional

  0

  Zecile de mii români care nu îi mai au pe cei dragi alături, din cauza pandemiei au la dispoziție o platformă online unde îi pot comemora. Site-ul se numește Vieți Pierdute.

  Pacienții care au murit de COVID‑19 nu sunt doar cifre într-o statistică. Sunt mame, surori, frați, bunici, nepoți, sunt peste 56.000 de oameni ale căror vieți s-au oprit brusc, din cauza unui virus în fața căruia nu au avut puterea să lupte.

  Sunt nume care s-au pierdut printre fișe medicale și rapoarte locale sau naționale și care, acum, au un spațiu în care pot să rămână vii pentru totdeauna. Site-ul vietipierdute.ro le oferă familiilor un loc în care să le aducă un ultim omagiu celor care nu mai sunt aici, spune Olivia Vereha, co-fondator Code for Romania:

  „Ne-am dorit să găsim un mod prin care să ne aducem aminte că în acele buletine de știri de la ora 13.00 din fiecare zi nu sunt doar niște numere. Ne-a scris destul de multă lume care și-ar dori să aibă un loc virtual în care să fie scrise și să rămână pentru toată lumea poveștile celor pe care i-au pierdut. Ne-ar face mare plăcere să știm că am reușit să creem un spațiu în care oamenii aceștia continuă să fie alături de noi și cei dragi pot să revină oricând la poveștile lor de viață”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.