marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  S-a dus să „împrăștie” virusul în afara țării. Un sibian a fost prins la Frontiera Nădlac II, pe sensul de intrare în țară

  de Special Arad | 25 ianuarie 2022, 2:57 PM | Coronavirus | Știri Arad

  1

  Luni seara, în jurul orei 22:00, un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Sibiu, s-a prezentat la punctul de trecere a frontierei Nădlac II, cu scopul de a intra pe teritoriul României. După efectuarea formalităților de intrare în țară, precum și celor epidemiologice, medicii din cadrul DSP au constatat că bărbatul figurează deja în evidențe ca fiind depistat pozitiv cu virusul SARS Cov-2, încă din data de 22 ianuarie și, conform prevederilor legale, trebuia să se autoizoleze la domiciliul declarat.

  Bărbatul, în urma unei posibile simptomatologii, s-a prezentat la un centru de testare din Sibiu, însă nu a mai așteptat rezultatul analizei și a plecat spre Anglia, informează Jandarmeria Arad. În drum spre un aeroport din Ungaria, a primit și rezultatul care confirma infectarea cu SARS-Cov-2 și, de teamă că va fi descoperit în momentul în care va trebui să prezinte un test negativ la urcare în avion, s-a hotărât să se întoarcă în România, cu speranța că aici nu va fi depistat.

  Astfel, medicii au sesizat echipajul de Jandarmerie aflat în serviciul de ordine publică în zona punctului de trecere a frontierei, pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

  Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, conform Codului Penal. Actele de sesizare au fost înaintate organelor de Poliție în vederea continuării cercetărilor, iar bărbatului i-a fost eliberată de către DSP, decizia de izolare la adresa declarată din județul Sibiu, pentru o perioadă de zece zile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.