S-a dat startul maratonului vaccinării la Arad. Oamenii primesc gratuit cocktailuri non-alcoolice și ascultă muzică bună, când ies de la vaccinat

  de Raluca Medeleanu | 7 mai 2021, 4:38 PM | Sănătate | Știri Arad

  4

  Cine a spus că vaccinarea trebuie să fie un lucru stresant? Autoritățile locale au dat startul, de la ora 15, la Maratonul Vaccinării, iar pe platoul din fața Palatului Administrativ – în holul căruia se face vaccinarea propriu-zisă – oamenii primesc cocktailuri non-alcoolice (căci nu e voie alcool după vaccin) și se înveselesc pe ritmurile muzicii mixate de DJ, totul într-o atmosferă de veselie.

  Până și ploaia s-a oprit, astfel că cei care doresc să se vaccineze, tot ce trebuie să facă e să vină la Primărie, oricând în acest weekend, inclusiv duminică, fără vreo programare prealabilă, doar cu buletinul în mână și vor primi prima doză de vaccin cu serul Pfizer.

  În prima oră de la începerea maratonului au sosit la fața locului câteva zeci de persoane. Am întrebat câteva dintre acestea care e motivul pentru care au optat să se vaccineze.

  „E ceva ce am vrut să fac de când a început, dar îmi era cam complicat cu programările, stau prost cu timpul. Așa, numai bine am venit direct acum. Vaccinarea e ceva dovedit de când lumea ca fiind eficientă, numai așa scăpăm cât mai repede de toată nebunia asta, dacă ne imunizăm cât mai mulți!”, ne-a spus o doamnă.

  „Eu am ezitat la început. Dar m-a pus tata pe gânduri… când a zis că el a luat o groază de vaccinuri și nu a pățit niciodată nimic. Cred că de fapt are dreptate… cred că doar pentru că e ceva nou m-a speriat… dar toate erau cândva noi, nu?”, ne-a spus un tânăr.

  „Am venit să mă vaccinez. Ce atâtea explicații că de ce?! Uite, de aia!”, ne-a răspuns un bărbat mai vârstnic, râzând.

  La acțiune participă cadre medicale și voluntari de la Crucea Roșie și de la Universitatea de Vest Vasile Goldiș, iar de partea distractivă se ocupă Dj Sebuh (vineri și duminică), ABC Colective (vineri), Best Audio DJ Team (sâmbătă și duminică) Centrei Band (sâmbătă), 6 Martini Band (duminică), Daniel’s Duo (duminică), respectiv cei de la Curtea Veche, Art Cafe, La Pergola, Euphoria Biergarten, La Bottega, Cafeneaua Literară Joy’s, Restaurantul Noi, Terasa Mureș, toate aceste localuri fiind partenerele campaniei și vor oferi și premii pentru tombola de la sfârșitul maratonului.

  „Mixez pentru vaccinare, nu pentru cei vaccinați, căci o dată ce ies afară vor fi vaccinați… Eu sper că este un început pentru a reveni la normalitate pentru noi cei care venim din domeniul HoReCa am avut foarte mult de suferit. Sperăm că și prin acest demers, inclusiv noi, să ajutăm la revenirea aceasta la normalitate, prin a ne vaccina și pentru a oferi o siguranță clienților, în momentul care vin în locațiile în care suntem să aibă această siguranță că nu se pot infecta, să poată sta liniștiți la terasă, la restaurant și sperăm să reînceapă atât petrecerile, cât și evenimentele după care tânjim cu toții atât de mult!”, ne-a spus DJ Sebuh.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.