sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Rușine să îți fie!” Zid al rușinii pe facebook împotriva unei jurnaliste (FOTO + VIDEO)

  de Special Arad | 10 septembrie 2015, 1:05 PM | Internaţional | Social Media

  0

  După ce o operatoare de televiziune din Ungaria a fost filmată în timp ce lovea mai mulți imigranți, un „zid al rușinii” pe Facebook, care include fotografii, imagini video și comentarii cu privire la incident, a primit susținerea a 16.000 de internauți, până miercuri după-amiază, scrie România Liberă.

  Imaginile, apărute marți seara pe rețelele de socializare, o arată pe jurnalista Petra Laszlo, cu camera pe umăr, punând piedică unui bărbat ce fugea cu un copil în brațe și lovind cu piciorul, într-un incident separat, o fetiță. Jurnalista lucra pentru un post de televiziune apropiat extremei drepte.

  „Faceți de rușine profesia dumneavoastră”, a scris un internaut.

  Imaginile video au arătat-o pe jurnalistă „lovind cu piciorul străini, inclusiv un copil care era în mod clar solicitant de azil”, a subliniat Aniko Bakonyi, de la Comitetul Helsinki din Ungaria. „Sunt imagini șocante, deoarece ea era acolo pentru a filma, ea știa foarte bine pe cine lovește”, a subliniat aceasta.

  Postul de televiziune unde lucra jurnalista, N1TV, apropiat extremei drepte, a anunțat de marți seara că Petra Laszlo a fost dată afară „pentru comportament inacceptabil”.

  Deocamdată, Petra Laszlo nu a reacționat public.

  Incidentul a avut loc la Roszke, lângă frontiera cu Serbia, în sudul Ungariei, unde sute de imigranți au forțat un cordon al poliției, scrie România Liberă.

  În ultimele două zile au apărut foarte multe grupuri care au luat atitudine împotriva gestului jurnalistei maghiare, acestea fiind în mai multe limbi: maghiară, engleză, spaniolă și altele.

  URMĂRIȚI FOTOGRAFIILE DE MAI JOS

  zid 1 zid 2 zid 3 zid 4 zid 5

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.