Rusia anunță primul vaccin anti-Covid-19, fiica lui Putin fiind prima vaccinată. OMS susține că vaccinul trebuie verificat

  de Special Arad | 11 august 2020, 6:54 PM | Internaţional

  0

  Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat marţi că Rusia a devenit prima ţară din lume care acordă drept de utilizare unui vaccin pentru COVID-19, la mai puţin de două luni de la începerea testelor pe oameni, scrie agenţia Reuters.

  Prin aprobarea folosirii vaccinului, Rusia poate începe inocularea în masă, deşi testele clinice de siguranţă şi eficacitate sunt încă în desfăşurare, potrivit adevarul.ro.

  „În această dimineaţă, pentru prima dată în lume, un vaccin împotriva noului coronavirus a fost înregistrat“, a spus el. „Ştiu că este destul de eficient, că oferă o imunitate durabilă“, a adăugat preşedintele rus.

  Vladimir Putin a afirmat că fiica sa şi-a făcut acest vaccin.

  Cu toate acestea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a primit cu prudenţă vestea şi a semnalat că acest vaccin, la fel ca celelalte, trebuie să urmeze etapele de precalificare şi evaluare stabilite de această organizaţie, relatează agenţiile Reuters şi EFE, potrivit Agerpres.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.