joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Rusia a restricționat accesul la BBC, Voice of America, Radio Europa Liberă, Deutsche Welle și alte canale media, catalogându-le producătoare de „Fake News”

  de - | 4 martie 2022, 5:10 PM | Internaţional

  0

  Autoritatea rusă pentru Reglementare în Comunicare a restricționat accesul la mai multe organizații de presă internaționale, cum ar fi BBC și Deutsche Welle, scrie Biziday.

  Autoritatea a comentat că site-urile oferă o viziune trunchiată, adesea anti-Rusia, asupra evenimentelor și nu trag la răspundere liderii statelor din vest pentru fapte de corupție sau războaie devastatoare, dând exemplul celor din Irak.

  Printre instituțiile media blocate pe teritoriul rusesc se numără și Voice of America, Deutsche Welle, Radio Europa Liberă şi Radio Svoboda, antena rusă a Radio Europa Liberă și site-ul independent Meduza. BBC a comentat că restricția nu va descuraja jurnaliștii care acoperă subiectul războiului din Ucraina.

  Decizia vine după interzicerea postului TV Russia Today în Marea Britanie și în statele europene, inclusiv România.

  Roskomnadzor indică faptul că aceste decizii au fost luate la cererea Parchetului din 24 februarie, adică în ziua declanşării invaziei Ucrainei de către Vladimir Putin, potrivit News.ro, care citeză agenția de presă AFP.

  Vineri dimineaţă, paginile de deschidere ale BBC şi Deutsche Welle nu au funcţionat norma, unele articole despre războiul din Ucraina fiind inaccesibile, au constatat jurnaliştii de la AFP Moscova.

  Paginile principale ale Meduza şi Svoboda erau complet inaccesibile.

  În noaptea de joi spre vineri, GlobalCheck, serviciul care veghează asupra cenzurii pe internet, a constatat deja probleme la accesul pe aceste site-uri, precum şi la Facebook, care nu mai funcţionează corect de câteva zile în Rusia.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.