sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Românii din străinătate au fost mințiți! ANAF: informațiile despre contribuțiile speciale în bani sunt false

  de - | 21 septembrie 2015, 11:22 AM | Internaţional

  0

  Referitor la articolele de presă conform cărora „ANAF intenţionează să acceseze conturile tuturor românilor care muncesc în străinătate și să-i oblige pe aceştia să plătească retroactiv orice contribuţie specială pe care aceştia ar fi trebuit să o plătească în țară și nu au plătit-o, chiar dacă aceasta se întinde pe mai mulți ani în urmă” – Această informație este nereală.

  În fapt este vorba despre o modificare care vizează transmiterea de către entități DIN  ROMÂNIA care au DEJA obligaţia transmiterii de informaţii către Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, potrivit Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanţării terorismului, republicată, cu modificările ulterioare, ȘI CĂTRE ANAF.

  Această măsură adoptată de către Parlamentul României va avea ca obiectiv principal combaterea marii evaziuni fiscale, urmârind pe de o parte identificarea societăților de tip „fantoma”, conform datelor din bazele de date proprii ale ANAF coroborate cu datele din tranzacțiile bancare, iar pe de alta parte luarea măsurilor legale în timp real de către structurile subordonate ANAF, inclusiv recuperarea sumelor stabilite ca prejudicii la bugetul de stat.

  Avem speranța că măsurile adoptate vor contribui la creșterea eficienței acțiunilor ANAF și crearea unui cadru concurențial real pentru toți contribuabilii onești și cinstiți din România.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.