miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Românii cer reintroducerea pedepsei cu moartea! S-a lansat o petiție pe internet

  de Special Arad | 27 mai 2015, 7:40 PM | Naţional

  0

  Mai mulți români cer reintroducerea pedepsei cu moartea pentru subminarea economiei naționale și confiscarea averilor ilicite.

  „Cerem pedeapsa cu moartea pentru ÎNALTĂ TRĂDARE și/ sau SUBMINAREA ECONOMIEI NAȚIONALE și CONFISCAREA averilor ilicite!

  Cerem reintoducerea PEDEPSEI CU MOARTEA și CONFISCAREA AVERII din țară și străinatate pentru cei care se fac vinovați de infracțiunile de ÎNALTĂ TRĂDARE și/sau SUBMINAREA ECONOMIEI NAȚIONALE, precum și a celor care se află în complicitate cu aceștia. Solicităm prevederea expresă a pedepsei cu moartea în cazurile de mai sus atât în Codul Penal, cât și în Constituția României.

  Cerem înființarea de urgență a unui TRIBUNAL independent politic care să judece, în regim de urgență și cu proceduri simplificate, marile cazuri de ÎNALTĂ TRĂDARE și SUBMINAREA ECONOMIEI NAȚIONALE. Acesta institutie va trebui să aibă și atribuții în urmarirea averilor cetățenilor români atât în România, cât și în afara țării, în vederea recuperării prejudiciului adus proprietății publice și bugetului național”, se arată într-o petiție publicată de onlinereport.ro.

  Pe 7 ianuarie 1990 pedeapsa cu moartea a fost abolită în România, fiind înlocuită cu pedeapsa detenției pe viată. Ultimii români condamnați și executați au fost chiar soții Ceaușescu, care au fost împuscați în ziua de Crăciun a anului 1989.

  CITIȚI MAI MULTE AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.