miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  România s-a clasat pe locul 1 în lume la Olimpiada Internațională de Geografie. Medalii de aur și argint pentru elevii români

  de Special Arad | 14 august 2023, 12:32 PM | Educaţie

  0

  Elevii români au triumfat din nou la nivel mondial, de această dată la Olimpiada Internațională de Geografie 2023 (IGEO), competiție în care s-au clasat pe locul 1 și în care au cucerit patru medalii.

  Elevii olimpici români au cucerit trei medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internațională de Geografie, organizată în orașul indonezian Bandung, iar la finalul competiției au ocupat prima treaptă a podiumului mondial, a anunțat Ministerul Educației.

  Competiția s-a desfășurat în perioada 8-14 august, iar în zilele de 9, 10, 11 și 12 august au avut loc cele trei probe, dar și excursii și jocuri tradiționale, potrivit programului oficial, anunță Edupedu.ro.

  În cadrul Olipiadei Internaționale de Geografie au concurat aproape 180 de elevi din 46 de țări, mai anunță sursa citată.

  Potrivit Ministerului Educației, lotul României a fost alcătuit din:

  – Brădățeanu Radu Andrei, de la Colegiul Național „Sf. Sava” București – medalie de aur;
  – Hanganu Daniel Nicolae, de la Colegiul Național Iași – medalie de aur;
  – Preda David Ștefan, de la Colegiul Național Unirea, Focșani, medalie de aur;
  – Olariu Tudor Sebastian, de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, medalie de argint.

  Coordonatorii lotului au fost soții profesori Fiscutean Mihaela Cornelia și Fiscutean Dorin, de la Colegiul Național Iași.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.