sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  România este cea mai coruptă ţară din UE. Raport Transparency International

  de - | 16 noiembrie 2016, 10:08 PM | Naţional

  1

  Unul din trei români afirmă că au dat şpagă la poliţie sau în relaţia cu alţi funcţionari publici, potrivit raportului Transparency International privind corupţia în Europa şi Asia Centrală, ceea ce situează România pe primul loc în topul celor mai corupte ţări din Uniunea Europeană (UE). Un sfert din lituanieni practică mică corupţie, precum şi unul din cinci unguri, relatează gds.ro.

  La polul opus, suedezii şi britanicii nu au noţiunea de şpagă, în timp ce în Portugalia sau Olanda nivelul este de doar 2%. La nivel european, moldovenii şi ucrainenii conduc în topul corupţilor. Acolo există şi cea mai mare nemulţumire faţă de activitatea guvernului împotriva corupţiei. Raportul a fost realizat în 42 de ţări şi au fost chestionaţi 60.000 de respondenţi.

  sursa: GDS.ro

  sursa foto: TVR 1

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Un copil își imită părinții. Muncesc și duc o viață cinstită părinții o vor face și copiii.
   Ne închinăm căt mai des, … de cum vedem o troiță, o biserică, … ”doamne ajută” a devenit o formulă de salut.

   Tradiția a devenit sfântă. Dar ce includem în Tradiție, nu contează. Furtul, minciuna și înșeletoria?

   Vrem doar ”Familia Tradițională” fiindcă ”nu există român care să creadă că Gheorghe și Ion pot fi o familie” o spune tot un Gheorghe.
   Ne înghesuim duminica în biserici la slujbă.
   Avem o singură lege: ”Legea lui Dumnezeu”.

   Scriem legi să ne mândrim cu ele că le avem. Dar nu sa uscat cerneala pe ele și deja știm cum să le ocolim.
   Ne înșelăm unii pe alții. ”Preacurvim” des în gând dar și în faptă. Fetele noastre se despuie și-și scutură curururile pe bani. Cumpărăm plăcerea trupească, doar că ne dă mâna să o facem. Furtul este ”ideea de afacere” pe drumul nostru spre Dumnezeu. Pupăm moaștele și icoanele, dar suduim de ”Dumnezeu” și de mamă, ne băgăm p…a în toate și în toți, de cum am pus piciorul în stradă și în casă.

   Ne comportăm ca oamenii Fără de Lege. Suntem pe invers la toate punctele în singura lege pe care din Tradiție o respectăm.

   Corupția? De ea nu scrie în Legile lui Dumnezeu.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.