joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  România are peste 5000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței. Cui i se poate administra serul

  de Special Arad | 16 septembrie 2022, 9:21 AM | Naţional | Sănătate

  0

  România are 5.060 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței, primite în baza unui contract de donație încheiat între Ministerul Sănătății și Comisia Europeană, relatează Radio România Actualități.

  Serurile vor ajunge la spitalele de boli infecțioase din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Constanța, însă acestea pot redirecționa doze și altor unități medicale, dacă sunt solicitate și dacă situația o impune.

  Vaccinurile vor fi administrate celor care au intrat în contact cu persoane infectate. Specialiștii recomandă ca serul să fie injectat în primele 4 până la 14 zile de la expunere, iar doza de rapel se face la 28 de zile.

  Întârzierea administrării vaccinului poate limita capacitatea de prevenire a bolii, dar reduce mult severitatea simptomelor, precizează Ministerul Sănătății.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.