InclusivRomana Residence Arad, sau casa care îți provoacă alergie… Pădurea de ambrozie de lângă locuința pe care ai visat-o

  de Lucian Dănilă | 14 septembrie 2019, 2:00 PM | Știri Arad | Topic special

  16

  Pentru cine nu știe, Romana Residence este un cartier rezidențial din cartierul Grădiște. Găsești de toate aici, case deștepte, pe toate mărimile, cu trei sau cu două dormitoare, ești aproape de centrul orașului, dar pentru cei mai sensibili, mai ales în această perioadă, este un calvar.

  Casele de la Romana Residence îți provoacă alergie. Nu din cauza arhitecturii, nici a materialelor folosite, ci a faptului că dezvoltatorul imobiliar, după ce și-a vândut mare parte din produs, simte o durere la câțiva metri în față pentru cei care i-au virat zecile de mii de euro în cont bucuroși că și-au cumpărat casa visurilor.

  „O nouă casă, un nou început. Inovație în domeniul rezidențial. Primele case deștepte din Arad”, scrie pe site-ul oficial romanaresidence.ro, chiar la pagina „home”. Într-adevăr, pare un nou început, o nouă alergie și chiar e o inovație să oferi clientului, ca spațiu verde, o adevărată pădure de ambrozie.

  Adică cum, îți poți controla casa de pe mobil, dar nu se poate găsi o mașină de tuns iarba pentru a combate ambrozia? Domnilor și doamnelor de la Romana Residence, vă anunțăm că ambrozia nu dispare dacă ai wi-fi și nici cu nu știu ce aplicație de pe mobil. Pentru a elimina ambrozia trebuie muncit! Puțin, dar cu folos și sănătos.

  „Acum e momentul tău”, este un alt mesaj care încearcă să ne inspire pe site-ul romanaresidence.ro, la secțiunea „Case”. Într-adevăr, dacă nu acum atunci când poți să ai ochii roșii și să strănuți într-una, dacă nu în aceste zile în care ambrozia își trăiește zilele de glorie?

  „Ai visat cum vrei să fie casa ta?”, ni se arată la secțiunea „Locuri de case”. Cu siguranță că acesta a fost visul fiecărui client al celor de la Romana Residence. Probabil au lăsat și un bonus, sau măcar un mic ciubuc atunci când s-au mutat și s-au bucurat de atâta verde. E verde cât vezi cu ochii, e atât de verde încât nici nu mai vezi linia orizontului, ci doar ambrizie. Și cum să nu strănuți de bucurie?

  Ca și cum nu ar fi de ajuns faptul că suferă cei care au ales să se mute în acest cartier rezidențial, cei de la Romana Residence ne cheamă și în vizită. „Vino în vizită!”, este mesajul de la secțiunea „Contact”, iar noi ne frecăm mâinile de bucurie și abia așteptăm să facem o cură de ambrozie. Poate chiar în acest weekend… dacă nu plouă, că ne spun cititorii care ne-au trimis pozele că atunci e alt bai și că o să ne trimită alte înregistrări…

  Mulțumiți de reacțiile clienților, cei de la Romana Residence apreciază feedback-ul nostru, al tuturor celor care le vizităm site-ul sau, mai ales, cartierul. „Te rugăm să ne spui părerea ta cu privire la proiectul nostru”, ne mai scriu ei… Iar noi nu facem altceva, aici, acum, decât să ne dăm cu părerea. Dar nu pe site-ul lor, ci pe al  cititorilor noștri…

  Le spunem celor de la Romana Residence ca după ce citesc aceste rânduri să nu ne sune. Este weekend și răspundem mai greu. Decât să-și piardă timpul cu noi să ne sune și să aștepte să răspundem cam cât așteptăm noi să ne răspundă cei de la deranjamente de la RDS-RCS sau Enel, mai bine să sune pe cineva care are o coasă, o mașină de tuns iarba, sau orice altă ustensilă care poate combate buruiana care provoacă alergie unui număr destul de mare de oameni. Nici noi nu v-am sunat pentru că nu avea rost. Ne-au lăsat fără cuvinte imaginile și nu mai doream să auzim vreun PR cu limbaj de lemn care să ne spună că de fapt ambroizia este acolo din moși strămoși sau că nici măcar nu e ambrozie, ci e o inovație în ingineria peisagistică.

  Iar decât să ne sunați pe noi, după ce găsiți pe omul cu ustensila potrivită ca să combată buruiana, mai bine v-ați suna clienții care v-au burdușit conturile că și așa nu i-ați băgat în seamă de când ați pusa semnătura pe contracte…

  Dacă se întreabă care este sursa acestui articol, să ne lase cu teoria conspirației. Le-am primit chiar de la cei care și-au cumpărat casa mult visată în acel cartier. Le-am primit după ce am scris că s-au sparte cinci case în cartier, acesta fiind fără lumini stas. Sunt aceeași oameni care, spun ei, au o clauză în contract că vor plăti amenzi în echivalentul a 100 de Euro dacă nu își întrețin terenul din fața imobilului. Ambrozia este chiar pe terenul dezvoltatorului. Oare ce amendă ar trebui să plătească: mii, zeci de mii de euro? Pe lângă că este multă, foarte multă, este și înaltă cât floarea soarelui…

  Iar dacă nu știți, vă anunțăm că în urmă cu un an, în Parlamentul României (n.m. locul acela unde merg mulți oameni, sute de oameni, să doarmă pe scaune), s-a votat o lege: Legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

  Hai, spor la treabă!

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Stimate domn, Lucian Dănilă!
   După ce am trecut prin grele și triste momente după acest „breiching niuz”, cu sincere păreri de rău și maximă empatie față de cei oropsiți și afectați și mi-am șters lacrimile cu greu…. și, deducând din articolul citit, nemărginita dumneavoastră compasiune față de semeni, aș aprecia din partea dumneavoastră un articol (mă mulțumesc și cu mai puține rânduri, având în vedere proveniența non cartier cu renume), despre lipsa apei calde în secolul nostru în zona centrală a „orașului” Arad începând din data de 18.08.2019 cu ultimele promisiuni de remediere pentru data de 21.09.2019, după promisiuni intermediare pentru 28.08.2019, 07.09.2019 respectiv 14.09.2019. (Un nou „dedlain”?, persoane responsabile din primăria Arad?, poate o replică memorabilă a ”noului domn” Bibarț? …). Citez: „Hai, spor la treabă!” 😉
   Menționez că susțin și sunt de acord cu anumite sacrificii pentru orice lucru bun sau modern, dar urăsc MINCIUNA și LIPSA BUNULUI SIMȚ.
   Vă mulțumesc!
   P.S. În cazul în care considerați că, datorită provenienței de non cartier cu renume, documentarea subiectului propus de mine necesită, vă rog respectuos să-mi transmiteți suma și datele contului dumneavoastră.

   +8 voturi
   +1
   -1
  2. Ati uitat sa pomeniti de ferma de vaci,oi si porci din fata asa zisului cartier. De fapt aceste cartiere “rezidentiale” din jurul Aradului sunt doar niste metode de albit bani din infractiuni, in cardasie cu mafia de la conducerea orasulu. Un cartier cu aer imputit, alt cartier fara gaz iar altul inundat la fiecare ploaie, astea sunt ofertele in Arad pentru cretinii care voteaza aceasta mafie care a transformat acest oras in cel mai penibil din Transilvania.

   +12 voturi
   +1
   -1
  3. În orașul ăsta primăria nu a găsit bani nici pentru tintari și omizi nici pentru ambrozie.peste tot pe marginea drumurilor publice este ambrozie,aproape fiecare om este afectat mai mult sau mai puțin de o forma de alergie!.Cred că suntem singura țară din Europa ce ,cultivăm “buruiana asta!

   +5 voturi
   +1
   -1
  4. Bravo !!! Felicitări pentru articol!
   Administrația cartierului nu pune mâna sa se ocupe de locurile rămase libere, ca doar nu au nici un beneficiu! Doar nu sunt prosti sa scoată bani din buzunar sa plătească 2-3 oameni sa mearga cu tundă buruienile si sa le erbicideze! Lasă ca prostii pot sa trăiască si asa, eventual tot ei sa se ocupe si de spațiile de lângă casele lor, care de fapt sunt proprietatea Romana Residence!

   +2 voturi
   +1
   -1
  5. Administrația RRD practic nu există. Ușa lor a fost deschisă până au mai avut de vanzare case. Sunt o grămadă de probleme. Poate dacă nu ar fi pus bariera de la intrearea in cartier (nefuncțională de mai bine de 6 luni) pe olx și ar fi reparat-o…nu ajungeam în situația de a fi vizitați de hoți….poate daca era cartierul pazit cum se lauda ei in reclame…nu se furau bateriile de pe stalpii de iluminat de la intrarea in cartier si nu era bezna totala noaptea…

   +7 voturi
   +1
   -1
  6. Domnule Lucian, stiti dumneavoastra sigur ca terenurile acelea apartin dezvoltatorului ? Cand faceti o stire va bazati doar pe ce spune o persoana? Regula celor trei surse nu se aplica?
   Va dau un copy paste din wikipedia,
   “Știrile false sunt scrise și publicate cu intenția de a induce în eroare, în scopul de a deteriora reputația unei agenții, entități sau persoane, precum și pentru câștig financiar sau politic,[3][4][5] de multe ori folosind titluri senzaționale, necinstite, sau pur și simplu fabricate pentru a crește numărul de cititori […] “

   --6 voturi
   +1
   -1
     • Și rezidenții s-au interesat de multe cand au achiziționat o “casă” în acest minunat cartier. S-au interesat inclusiv daca are barieră, fapt care a reprezentat un plus la vremea respectivă. Și da, terenurile pline de ambrozie, lanurile de ambrozie aparțin dezvoltatorului. Sunt acele terenuri care se vând cu prețuri nejustificate și nesimțit de mari, dar acest aspect probabil ca îl cunoașteti având în vedere faptul că sunteți o persoană informată. Ca angajat al romana ( ca sigur asta sunteti) decât să o ardeți pe net prin comentarii mai bine ieșiți la coasă ca situația este la fel de dezastruoasă.

      +7 voturi
      +1
      -1
   • Auzi tu mândra, sa vii si tu sa stai cu ambrozie in nas si dupa aia sa comentezi de cele 3 surse! Si de fapt nu sunt 3, sunt cam vreo 14 surse, dar tu nu știi asta, ca te freacă grija de altele.
    Aperi reputația RRD??? N-ai ce apăra, ca sunt de toată jena! Numai minciuni peste minciuni, oameni purtați cu zăhărelul ca intr-o buna zi toată problemele se vor remedia. Ghici ce? Încă ne mai servesc zahar, dar nu la plăcuțele, ci direct la sac!
    Da o tura si tu prin cartier, vorbește cu vecinii si poate asa ti se evapora fumurile din cap

    +2 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.