marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  62 de terenuri pline cu ambrozie în Micălaca, Sânnicolau Mic, Aradul Nou și Grădiște

  de Special Arad | 4 septembrie 2023, 4:16 PM | Știri Arad

  1

  62 de terenuri pe care creștea în voie ambrozia au fost identificate de polițiștii locali în cartierele Micălaca, Sânnicolau Mic, Aradul Nou și Grădiște. Parte dintre aceste terenuri sunt în administrarea Primăriei Arad. 20 de persoane juridice și 27 de persoane fizice au fost amendate în cursul lunii august pentru că nu au luat măsuri de combatere a ambroziei.

  „Au fost verificate 62 de terenuri pe care a fost constatată prezența buruienii ambrozia, unele dintre acestea aflate în proprietatea persoanelor fizice, altele în proprietatea unor persoane juridice, o parte fiind în administrarea Primăriei Municipiului Arad. În urma intervenției polițiștilor locali, în 15 situații au fost efectuate lucrări de cosire, 10 terenuri fiind administrate de PMA, iar 5 dintre acestea aparținând unor persoane fizice/juridice. În cele 47 cazuri rămase, în situația cărora nu s-a dat curs solicitărilor agenților constatatori de aplicare a măsurilor legale pentru prevenirea înmulțirii buruienii, s-a procedat la sancționare, în mod gradual, conform prevederilor Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia”, au transmis reprezentanții Direcției Generale a Poliției Locale Arad.

  Potrivit acestora, „ținând seama de faptul că în această perioadă, planta își dezvoltă potențialul alergen prin inflorescență, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad vor proceda la verificarea tuturor zonelor problematice, identificate atât în urma activității de patrulare, cât și în urma semnalărilor adresate de către cetățeni. Totodată, se va proceda la reverificarea arealelor care cuprind terenuri în situația cărora au fost aplicate avertismente, pentru neconformarea ulterioară, proprietarii alegându-se cu amenzi, în cuantumul prevăzut de lege, respectiv între 1.000 și 5.000 lei pentru persoanele fizice și între 10.000-20.000 lei pentru persoanele juridice”.

   

  Citește și: Trei service-uri auto amplasate pe strada Tarafului și în cartierul Micălaca, închise de Poliția Locală

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. le-am scris celor de la politia locala cam acum o luna ca sunt buruieni din astea pe 6 vanatori pe marginea drumului, dar nu s-au deranjat sa dea vreo amenda primariei. bineinteles, buruiana e tot acolo. le doresc celor responsabili sa devina alergici, sa vada ce bine e !

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.