joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Român depistat în P.T.F Borș la volanul unui autoturism, cu permis de conducere fals irlandez

  de Special Arad | 19 iulie 2018, 1:03 PM | Știri Arad

  0

  (foto: Arhivă)

  Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat un cetățean român care conducea un autoturism în baza unui permis de conducere irlandez fals.

  În data de 18.07.2018, în jurul orei 19.00, la Punctul de Trecere a Frontierei  Borș, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de intrare in Romania, cetăţeanul român Marius R., în vârstă de 29 de ani, cu domiciliul în județul Cluj, la volanul unui autoturism marca BMW, înmatriculat în Irlanda.

  La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere. Aceasta a prezentat un permis de conducere ce purta însemnele autorităților din Irlanda.

  Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care bărbatul a fost dus la sediul instituției pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate, colegii noștri au constatat că persoana în cauză nu are permis de conducere românesc și nici irlandez.

  Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că a procurat permisul pe teritoriul Irlandei, plătind suma de 250 euro.

  În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda  permis de conducere .

  La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.