Cu copilul ascuns sub banchetă, o familie din Irak a încercat să treacă granița țării

  de Special Arad | 14 November 2021, 11:18 AM | Regional

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad – jud. Timiş au depistat o familie din Irak, dintre care doi minori, care au încercat să iasă din țară cu documente aparţinând altor persoane, ajutaţi de doi cetățeni români.

  În data de 13.11.2021, ora 03.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad – I.T.P.F. Timişoara, s-a prezentat pentru a ieși din țară cetățeanul român S.R., în vârstă de 46 de ani la volanul unui autoturism marca Mercedes, însoțit de numitul C.E. în vârstă de 26 de ani. Pe bancheta din spate,  în autoturism, se mai aflau două persoane adulte, un bărbat,  o femeie și un minor de 2 ani,  care s-au legitimat cu acte de identitate  eliberate de autoritățile din România.

  Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au constatat că există diferențe vizibile de fizionomie între pasageri și fotografiile din documentele prezentate la control. În urma controlului fizic asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au constat că sub bancheta din spate, la picioarele bărbatului, este ascuns, sub o pătură,  un minor de 13 ani.

  Extinzând cercetările, polițiștii de frontieră au descoperit în bagaje, documente care atestă faptul că persoanele în cauză sunt de fapt o familie de cetățeni irakieni, adulții în vârstă de 37, respectiv 42 de ani și împreună cu cei doi minori sunt solicitanți de azil pe teritoriul României.

  Poliţiştii de frontieră îi cercetează pe cetăţenii irakieni pentru săvârșirea infracțiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar pe cei doi cetățeni români pentru trafic de migranți.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.