duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Mașini închiriate din alte țări, vândute în România cu acte false. Prejudiciul se ridică la 1.800.000 de lei

  de Special Arad | 13 iunie 2023, 9:48 AM | Naţional

  0

  foto: Poliția Română

  Polițiștii fac mai multe percheziții în această dimineață într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, după ce mai multe mașini închiriate din alte țări au fost vândute, cu acte false, în România.

  Șase percheziții domiciliare au loc marți dimineața în județele Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin și Gorj, acestea fiind efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

  „În cauză, s-a reținut faptul că, din anul 2021 și până în prezent, mai multe persoane, cetățeni români, dar și de alte naționalități, ar fi fost implicate în activități ilegale legate de vânzarea și cumpărarea de autovehicule. Astfel, persoanele în cauză ar fi închiriat autoturisme cu o valoare de piață ridicată, din diverse țări europene, ar fi întocmit documente false în vederea înmatriculării și, ulterior, le-ar fi transportat și comercializat în România, la un preț inferior celui de piață, pentru înlesnirea procesului de valorificare. Prejudiciul cauzat prin săvârșirea activității infracționale este de 1.800.000 de lei. Ca urmare a cercetărilor efectuate până în prezent, polițiștii din Sibiu au indisponibilizat 18 autoturisme”, se arată într-un comunicat remis de Poliția Română.

  Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

  Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Hunedoara, Bihor, Caraș Severin și Gorj.

  Citește și: Peste 150 de mașini aflate în atenţia autorităţilor din ţară şi din străinătate, descoperite la frontieră în primele 11 luni ale anului 2020

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.