miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Rodica Țoldan, directoarea de la PP14 judecată pentru abuz în serviciu, a fost achitată – dar are bani de dat… și datorii la stat

  de Lucian Valeriu | 27 martie 2015, 11:58 AM | Investigaţii | Recomandările editorilor | Știri Arad

  4

  Știri Arad. Procesul în care zisa directoare-șpăgară de la Grădinița PP14 (TEBA), Rodica Țoldan, a fost judecată pentru acte asimilate corupției (abuz în serviciu), și-a încheiat astăzi primul capitol – și, probabil, cel mai important – la Judecătoria Arad, Instanța pronunțându-se asupra cauzei.
  „Inculpata Rodica Țoldan, în exercitarea funcţiei de director la o unitate de învăţământ preşcolar din Arad, a pretins şi primit de la 212 părinţi care şi-au înscris copiii la respectiva grădiniţă în anul şcolar 2013-2014, suma de 50 sau 100 lei ca «taxă de înscriere». Suma rezultată în urma acestei activităţi contrare dispoziţiilor legale, nu a fost evidenţiată de inculpată în documentele contabile ale unităţii de învăţământ pe care o conducea”
  este esența Rechizitoriului pe care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad l-au predat judecătorilor la începutul anului trecut, mai precis pe 14.01.2014.

  CITEȘTE AICI cum a început procesul și care a fost… atmosfera în sala de judecată, la mijlocul lunii mai, când a început procesul.

  Cert e că Rodica Țoldan a scăpat ieftin dintr-o lucrare penală ce promitea mult mai mult. A fost achitată pentru acuzația de abuz în serviciu, aplicându-i-se lipsa de circumstanțe agravante a faptei sale… pentru care, de altfel, e în egală măsură vinovat STATUL, care nu a prevăzut un cont contabil pentru banii suplimentari dați de părinți conducerilor grădinițelor și școlilor. Dar în aceeași ordine de idei, directoarea, actualmente demisă și „simplă educatoare”, trebuie să plătească statului aproximativ 11.000 de lei, după cum puteți citi în sentință, așa cum apare ea pe portalurile de justiție.

  Soluţie Judecătoria Arad – dosar 302/108/2014 – Ţoldan Rodica

  În baza art. 386 Cod Procedură Penală dispune schimbarea încadrării  juridice din infracţiunea prevăzută de art. 246 Cod Penal 1969 raportat la art. 132 din legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 41 alineat 2 Cod Penal 1969  în infracţiunea prevăzută de art. 246 Cod Penal 1969 cu aplicarea art. 41
  alineat 2 Cod Penal 1969. În baza art. 396 alineat 5 Cod Procedură Penală cu aplicarea prevederilor art. 19 din legea nr. 255/2013 şi art. 181 Cod Penal
  1969, în condiţiile art. 5 Cod Penal, dispune achitarea inculpatei ŢOLDAN RODICA, pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor prevăzută de art. 246 Cod Penal 1969 cu aplicarea art. 41 alineat 2 Cod Penal 1969. În baza art. 181 alineat 3 Cod Penal 1969 raportat la art. 91 litera c) Cod Penal 1969 aplică inculpatei Ţoldan Rodica o sancţiune cu caracter administrativ, respectiv amenda în cuantum de 1000 lei. În baza art. 118 alineat 1 litera e) Cod Penal 1969 dispune confiscarea sumei de 9.750 lei consemnată la CEC BANK conform recipisei de consemnare nr. …, seria .. nr. … şi conform chitanţei nr. … ( filele 99, 100 volum I dosar urmărire penală). În baza art. 275 alineat 3 Cod Procedură Penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 27 martie 2015.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Stimati colegi ziaristi. Solicitati proba video de la dosar sa vedeti cam cat de vinovata este aceasta mizerie numita Toldan!
   Solicita clar de la denuntator, fiind filmata, suma de 50 lei sub forma de TAXA de reinscriere. Denuntatorul intreaba cum de trebuie sa plateasca asa o taxa iar infractoarea raspunde: eu ce sa fac daca Ministerul a pus taxa asta?
   Parintele intreaba: si daca nu o platesc ce se intampla?
   Infractoarea raspunde: mai sunt si altii la rand!

   Rusine judecatorului ca a ignorat efectiv probele solide care o incriminau. Vom solicita CSM-ului sa faca verificari cu privire la acest Judecator si la legalitatea sentintei pe care a pronuntat-o.
   Este o sentinta de compromis doar ca sa nu-i pateze hoatei cazierul.

   --1 voturi
   +1
   -1
  2. Hotie pe fata!
   Ne-a furat pe fata atatia ani si uite-o cum scapa!
   Procurorilor, faceti recurs si vedeti ca nu mai scapa.
   Judecatorul asta tre sa fie orb…patetic!
   Prin sentinta data, ati girat hotia, japca si jmenul din sistemul de educatie!
   Hotilooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrr

   +1 voturi
   +1
   -1
  3. Am lucrat in aceasta gradinita inainte de a ajunge d-na TOLDAN director acolo.

   Era un loc parasit in care parintii nu se inghesuiau sa-si inscrie copiii.Datorita acestei DOAMNE TOLDAN,a demersurilor facute de ea ,aceasta gradinita nu a fost preluata de fabrica TEBA ,ca la sere sau UTA,a ramas la primaria Arad .Tot ce s-a facut in aceasta gradinita,ajunsa nr 1 in ARAD ,I se datoreaza ei si colectivului pe care l-a condus cu profesionalism.Ma bucur ca judecatorii au inteles preocuparea ei pentru institutia condusa de ea .Felicitari Rodica

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.