sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Rodica Aurelian, fosta șefă a Serviciului Resurse Umane din Primăria Timișoara, urmărită de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu și uz de fals

  de Special Arad | 19 iulie 2022, 2:23 PM | Regional | Topic special

  0

  (foto: PressAlert)

  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale față de AURELIAN RODICA, la data faptei șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

  – complicitate sub forma participației improprii la abuz în serviciu, în situația în care funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
  – sustragere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată,
  – fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată,
  – instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată,
  – uz de fals în formă continuată.

  În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: în prezenta cauză sunt cercetate aspecte referitoare la săvârșirea unor presupuse infracțiuni de către persoane din conducerea primăriei municipiului Timișoara în legătură cu modalitatea de organizare a unor concursuri de angajare, atât pentru posturi de conducere, cât și pentru posturi de execuție, în perioada 2018 – 2020, se arată într-un comunicat DNA.

  În contextul menționat mai sus, suspecta Aurelian Rodica, în calitate de șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, ar fi înlocuit în dosarele de concurs a 10 persoane lucrările predate de acestea cu altele în care erau trecute răspunsurile corecte.

  Urmarea acestor demersuri a fost faptul că persoanele respective ar fi promovat concursurile și ulterior, prin dispozițiile primarului municipiului Timișoara, care a acționat fără vinovăție, ar fi fost numite în posturi de consilier, inspector de specialitate, director executiv etc.

  DNA precizează că, anterior și în cursul zilei de 19 iulie 2022, procurorii anticorupție au efectuat mai multe activități de urmărire penală (percheziții, ridicări de documente etc.) în vederea constituirii probatoriului, precum și faptul că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

  În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

  Suspectei Aurelian Rodica i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

  Rodica Aurelian, fosta șefă a Serviciului Resurse Umane din Primăria Timișoara, a fost înlocuită printr-o decizie a primarului Dominic Fritz cu Claudiu Andraș, în vara anului 2021, aflăm de pe PressAlert.ro.

  Citește și Angajările din perioada lui Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei, în vizorul DNA

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.