sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Noul premier prorus al Slovaciei a blocat o livrare programată de armament în valoare de 40 de milioane de euro către Ucraina

  de - | 8 noiembrie 2023, 7:01 PM | Internaţional

  3

  Robert Fico / captura ecran Oxford Union

  Guvernul Slovaciei a decis să blocheze o livrare importantă de armament în Ucraina, în valoare de 40 de milioane de euro, potrivit angajamentelor pe care şi le-a asumat noul premier Robert Fico.

  Livrarea fusese programată de executivul anterior. „Guvernul nu aprobă propunerea de donare de echipament militar Ucrainei” în valoare de peste 40 de milioane de euro, a anunţat pe site-ul oficial guvernul de la Bratislava, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

  Din noul guvern de coaliţie condus de către Robert Fico face parte un partid de extremă dreapta, prorus. Noul premier al Slovaciei, social-democratul Robert Fico, a anunţat încetarea livrărilor de arme către Ucraina şi limitarea sprijinului acordat ţării vecine la doar o zi după numirea sa în funcție.

  Guvernul slovac a anunțat că ajutorul pentru Ucraina se va limita de acum înainte la „ajutor umanitar şi civil”. Robert Fico a mai declarat că „dacă o companie (slovacă) vrea să fabrice arme undeva şi să le furnizeze (Ucrainei), nimeni nu o va opri”.

  Citește mai mult pe Agerpres.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.