marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ungaria și Slovacia anunță oficial că-l susțin pe Mark Rutte pentru șefia NATO

  de - | 18 iunie 2024, 6:51 PM | Internaţional

  0

  (foto: Orbán Viktor / X)

  Inițial, în luna martie, Ungaria a anunțat că va sprijini candidatura lui Klaus Iohannis la șefia NATO, și nu pe Mark Rutte, prim-ministrul Țărilor de Jos. Acum, s-a răzgândit oficial. Alături de Slovacia, Ungaria anunță că-l susține pe Mark Rutte, în defavoarea lui Klaus Iohannis. România rămâne astfel singura țară din Alianță care nu și-a anunțat sprijinul pentru premierul olandez, scrie Biziday.

  În privința Ungariei, anunțul a fost făcut de către premierul Viktor Orban pe contul său de X (Twitter) unde acesta a scris: „După întâlnirea de ieri de la Bruxelles, premierul Mark Rutte a confirmat că susține pe deplin acest acord [prin care Ungaria nu va fi implicată în sprijinirea Armatei Ucrainene] și că va continua să facă acest lucru, dacă va deveni următorul secretar general al NATO. Având în vedere promisiunea sa, Ungaria este pregătită să sprijine candidatura premierului Rutte la funcția de secretar general al NATO”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.