sâmbãtã, 23 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Slovacia restricționează cerealele ucrainene, după Polonia și Ungaria. România mai așteaptă

  de Special Arad | 16 septembrie 2023, 12:06 PM | Internaţional

  0

  După Polonia și Ungaria, acum și Slovacia restricționează cerealele ucrainene: România mai așteaptă…

  Slovacia a anunţat la rândul ei că restricţionează importurile de cereale din Ucraina, alături de Polonia şi Ungaria, după ce Comisia Europeană a decis să nu extindă interdicţia impusă importurilor în cele cinci state vecine ale Ucrainei din UE, între care şi România, transmite Reuters, informează News.ro.

  Ucraina a fost unul dintre cei mai importanţi exportatori de cereale din lume înainte ca invazia Rusiei din 2022 să-i reducă capacitatea de a livra produse agricole pe pieţele globale.

  Fermierii ucraineni s-au bazat pe exporturile de cereale prin ţările vecine de la începutul conflictului, deoarece nu a putut folosi rutele preferate prin porturile Mării Negre.

  Dar cantitatea mare de cereale şi seminţe oleaginoase din Ucraina care a intrat în ţările vecine a redus preţurile acolo, având un efect negativ pentru veniturile fermierilor locali şi ducând la interzicerea de către guverne a importurilor agricole din Ucraina.

  În luna mai, Uniunea Europeană a intervenit pentru a împiedica ţările să impună interdicţii unilaterale şi şi-a impus propria interdicţie asupra importurilor în ţările vecine. Conform interdicţiei UE, Ucrainei i s-a permis să exporte prin acele ţări, cu condiţia ca produsele să fie vândute în altă parte.

  UE a permis ca această interdicţie să expire vineri, după ce Ucraina s-a angajat să ia măsuri pentru a întări controlul exporturilor către ţările vecine.

  Citește și: România va sigila la vamă transporturile de cereale din Ucraina, dar momentan nu va interzice importurile

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.