joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Rezultat imens pentru întreg învățământul arădean: elevul Tudor Lile și profesorul său, Dan Rotariu, au luat argintul la „Internaționalele” de Chimie

  de Alin Olteanu | 28 aprilie 2019, 10:21 AM | Educaţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  (foto: Facebook)

  Special Arad anticipa într-un fel rezultatul remarcabil pe care urma să îl obțină Tudor Lile la Olimpiada Internațională de Chimie. Acesta, elev în calsa a X-a la Colegiul Moise Nicoară, prin intermediul unui scurt interviu pe care ni l-a acordat imediat după ce s-a calificat în ultima fază a competiției, ne-a convins cât de determinat este, cât de conștient de munca pe care a depus-o și pe care o să o depună în continuare pentru a-și atinge scopurile. Și nu doar atât…

  Citiți aici interviul pe care ni l-a acordat în 28 martie 2019 și o să vă convingeți: Arădeanul cu care ne mândrim: „Tudor! Pentru noi ești o medalie de aur deja!”. Povestea micului chimist, înainte de Olimpiada Internațională de Chimie din Rusia.

  Astăzi însă, suntem în măsură să vă dăm o veste și mai mare. Tudor, component al echipei de chimie a României, prima dată pentru Arad într-o fază internațională, în peste 50 de ani de când există competiția, a câștiga medalia de argint.

  Nu în ultimul rând un mare merit îl are și profesorul Dan Rotariu, care a venit de un an la Moise Nicoară, de la Liceul German. De aceea, să fim scuzați dacă greșim, credem că ambii, echipa elev-profesor, au câștigat argintul la Olimpiada Internațională de Chimie.

  În fotografie – Festivitatea de premiere la Olimpiada Internațională de Chimie D.I. Mendeleev: echipa României a obținut trei medalii de aur (Ana Florescu-Ciobotaru, Emeric Claudiu Ardelean, Mircea Raul Bodrogean), două de argint (Tudor Lile, Teodora Stan) și o medalie de bronz (Sandra Saade).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.