Rezultat imens pentru întreg învățământul arădean: elevul Tudor Lile și profesorul său, Dan Rotariu, au luat argintul la „Internaționalele” de Chimie

  de Alin Olteanu | 28 aprilie 2019, 10:21 AM | Educaţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Special Arad anticipa într-un fel rezultatul remarcabil pe care urma să îl obțină Tudor Lile la Olimpiada Internațională de Chimie. Acesta, elev în calsa a X-a la Colegiul Moise Nicoară, prin intermediul unui scurt interviu pe care ni l-a acordat imediat după ce s-a calificat în ultima fază a competiției, ne-a convins cât de determinat este, cât de conștient de munca pe care a depus-o și pe care o să o depună în continuare pentru a-și atinge scopurile. Și nu doar atât…
  Astăzi însă, suntem în măsură să vă dăm o veste și mai mare. Tudor, component al echipei de chimie a României, prima dată pentru Arad într-o fază internațională, în peste 50 de ani de când există competiția, a câștiga medalia de argint.

  Nu în ultimul rând un mare merit îl are și profesorul Dan Rotariu, care a venit de un an la Moise Nicoară, de la Liceul German. De aceea, să fim scuzați dacă greșim, credem că ambii, echipa elev-profesor, au câștigat argintul la Olimpiada Internațională de Chimie.

  În fotografie – Festivitatea de premiere la Olimpiada Internațională de Chimie D.I. Mendeleev: echipa României a obținut trei medalii de aur (Ana Florescu-Ciobotaru, Emeric Claudiu Ardelean, Mircea Raul Bodrogean), două de argint (Tudor Lile, Teodora Stan) și o medalie de bronz (Sandra Saade).

  Sursa foto: Facebook

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.