miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Revoltător! „Doreii” continuă să taie rădăcinile copacilor care devin apoi adevărate arme de distrugere și ucidere (GALERIE)

  de Lucian Dănilă | 17 septembrie 2014, 12:33 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Scriam în urmă cu mai bine de două luni despre o ipoteză șocantă în ceea ce privește căderea copacilor pe timp de furtună și nu numai. Ne refeream la faptul că muncitorii care lucrează la introducerea sistemului de canalizare nu fac niciun rabat în a tăia sistemul radicular al rădăcinilor copacilor, iar aceștia își pierd stabilitatea și sunt doborâți foarte ușor de vânturile puternice.

  S-a întâmplat pe strada Ștefan Augustin Doinaș, acolo unde doctorul Gheoefge Ban a fost ucis de un copac al cărei rădăcini erau secționate – ne referim aici la sistemul radicular -, dar și în Parcul Copiilor, unde un stejar secular a căzut deși diametrul său avea doi metri.

  Atunci, un inginer confirma ipoteza noastră spunând: „La orice pom, sistemul radicular are și rol de susținere și fixare a plantei în sol. Dacă îi tai rădăcinile, planta este mai expusă la dezrădăcinare. Astfel, dacă au tăiat rădăcinile, au afectat și stabilitatea lui, ceea ce e evident că putea duce până la urmă la căderea lui”.

  Acum, la trei luni de la tragedia doctorului Ban, „Doreii” se întrec în a tăia rădăcinile și, ca în cazul Școlii Generale Nr. 4, o fac tot în perimetrul unei școli, una la care învață și mai mulți elevi. Este vorba despre Colegiul Pedagogic „Dimitrie Țichindeal”, acolo unde în urmă cu o săptămână muncitorii au secționat rădăcinile copacilor din fața școlii, chiar în curtea instituției amintite! Ce spuneți, există vreaun risc ca acești copaci să cadă la prima furtună mai puternică?

  Fotografiile sunt elocvente în acest sens, iar cuvintele probabil de prisos. Se vede clar cum rădăcinile copacilor, unii mai mari, alții mai mici, au fost secționate și cu siguranță stabilitatea acestora a fost afectată.

  Se sesizează cineva în acest sens? Noi am tras un semnal de alarmă, dar cine va răspunde în cazul unei viitoare tragedii?

  IMG_9259

   

  Citiți și: http://specialarad.ro/dorele-le-ai-taiat-radacinile-ipoteza-socanta-copacii-de-pe-augustin-doinas-si-din-parcul-copiilor-au-cazut-in-urma-lucrarilor-la-canalizare-respectiv-la-reteaua-de-curent-electric/

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.