duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Din ciclul „Dă-l în pavajul mă-sii!” – file din povestea eternă „Las’ că merge ș-așa”

  de Tomck@t | 29 iulie 2020, 5:25 PM | Recomandările editorilor | Strada

  3

  Nu că ar fi ceva nou, nici pavajul, nici lucrarea – sau mai degrabă urmele vizibile și astăzi ale lucrării –, dar cu ocaziunea unei plimbări „pe corso”, n-are cum să nu-ți scoată ochii „fermecătoarele” cârpeli de după lucrările de înlocuire a conductelor de gaz, a țevilor de canalizare sau ce țevile vieții 5G pre- și post-Covid o mai fi… în orice caz, ceva de schimbat sub trotuar sau sub șosea tot timpul găsesc toți „Doreii” nației, e mai grele doar partea cu refacerea drumului, ori, în cazul de față, a pavajului dezvirginat.

  În teorie-i simplu: scoți pavajul, sapi ce ai de săpat, apoi îl pui la loc. Cumva însă, „meșterii” – cu care lucrează aceste companii (de apă sau de gaz) sau chiar Primăria (vezi megaproiectul de reabilitare a rețelei de canalizare din fonduri europene) – fac ce fac și nu mai găsesc chiar toate bucățile, nu mai găsesc exact același model de pavaj, ori, în cazul fericit în care toată puzderia de „piese” din acest puzzle citadin sunt cvasi-intacte și aproximativ chiar corecte la număr, le „țâpă” acolo și „dă-l în Paștele mă-sii” de aspect vizual! La o adică, se putea și mai rău (în cazul „meșterilor” a se înțelege mai rapid și mai eficient), – nu-i așa? – putea să toarne doar beton sau asfalt și cu asta basta…

  Întrebăm doar, pentru un prieten, la finalizarea acestor lucrări, de obicei, mai și vine cineva de la Primărie care recepționează lucrarea, care fircălește acolo, pe o hârtie, o semnătură și aprobă că totul e OK, exact cum a fost înainte?

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pai cand lucrezi cu oameni necalificati, ce rezultate sa ai? Firma angajata avea oameni fara nici o pregatire. Adusi de la tara, culesi de pe sate, care nu au gasit nimic de lucru la sapa, i-au adus pe post de specialisti in refacerea trotuarelor. Dar va intreb, ce fac inspctorii de la Primaria Arad? Dar cei de la inspectia in constructii? Dar politistii locali, responsabili cu constructiile? Nu este oare abuz in serviciu?

   +4 voturi
   +1
   -1
  2. Mitoaica Alexandru Deliu

   Verificati codurile CAEN la firmele subcontractoare, verificati scolarizarea generala si in domeniu a salariatilor acestor firme.Veti observa ca scolarizare nu au , unii nici macar 8 clase generale Aceste mici firme subcontractante sunt constituite in jurul familiei , frati , veri , unchi, cumetrii , etc,

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.