Reuters: UE va putea începe negocierile de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord

  de Special Arad | 24 martie 2020, 8:06 AM | Internaţional

  0

  Uniunea Europeană poate începe negocierile de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord, conform proiectului unei decizii a celor 27 de state membre ale blocului comunitar, care a ajuns luni în posesia Reuters.

  Dacă proiectul va fi aprobat, după cum se preconizează, în cursul acestei săptămâni, acordul va încheia doi ani de amânări şi va reprezenta un semnal prielnic pentru toate cele şase state din Balcanii de Vest – Serbia, Kosovo, Muntenegru, Albania, Bosnia şi Macedonia de Nord – care aspiră să adere la UE., citează Rador.

  “Nu cred că ceea ce se întâmplă acum (cu coronavirusul) va influenţa decizia statelor membre”, a declarat, vineri, şeful diplomaţiei europene, Josep Borell. El a precizat că i-a telefonat preşedintelui sârb, Aleksandar Vučić, pentru a-i oferi asigurări, după ce acesta din urmă a lăudat China pentru eforturile sale în lupta contra coronavirusului în Serbia şi a pus la îndoială solidaritatea europeană.

  Citește mai mult: Hotnews.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.