duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Reparararea stației de sortare costă 7,5 milioane de lei din bugetul local al Aradului

  de Raluca Medeleanu | 17 decembrie 2019, 10:54 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Primăria va investi peste 7 milioane de lei pentru a repara stația de sortare a gunoiului, care este gestionată la această oră de Recons SA. Stația aservește zona 1, 2, respectiv 5 din județ, lucrările fiind estimate să dureze 4 luni.

  Terenul pe care este amplasată staţia de sortare se află în zona CET, în intravilanul municipiului pe Şoseaua de Centură Nord, fiind în proprietatea SC Polaris M Holding SRL, însă construcţia stației în sine a fost recent transferată în proprietatea Municipiului Arad, printr-o Hotărâre de Consiliu Local din iunie 2019, fiind dobândită ca bun de retur la încetarea Contractului de concesiune pe care Primăria îl avea cu Polaris.

  Valoarea totală la care se ridică investiția pentru reparații este de 7.524.228,35 lei (cu TVA) din care construcția și montajul fiind 1.713.978,53 lei (cu TVA), iar utilajele și echipamentele 4.892.032,88 lei (cu TVA).

  Măsura reprezintă: „o soluţie optimă ce are în vedere aspecte de conformare la normele de siguranţă în exploatare, cât şi eficienţă mărită de procesare şi caracteristici superioare a produsului finit. Prin soluţie se propune reparaţia capitală şi modernizarea echipamentelor viabile tehnologic, înlocuirea instalaţiilor şi echipamentelor neperformante cu echipamente moderne, înlocuirea tabloului de comandă şi control, precum şi a sistemului de operarea acestuia, instalarea unui extractor pentru folii precum şi banda de legătură aferentă montarea echipamentului perforator de echipamente tip PET, instalarea unei cabine de sortare în zona platformei de sortare, înlocuirea tabloului de comandă şi control, precum şi a sistemului de operare a acestuia, înlocuirea încărcătorului frontal, înlocuirea cântarului de 30 t cu un cântar de 60 t, precum şi reparaţii capitale ale celor două autospeciale”, se arată în proiectul de hotărâre care a fost votat luni, 16 decembrie, în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal.

  Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții ( D.A.L.I.) a obiectivului de investiție „Reparaţie capitală Staţie sortare, reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor, dotărilor şi spaţiilor aferente” a fost realizată de către S.C. EXIGE PROJECT CONSULTING S.R.L.

  Citește și: „După ce l-au respins de 7 ori, consilierii au votat în CLM proiectul Stației de Sortare

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.