sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Cu pași de melc către predarea stației de sortare a gunoiului din posesia Primăriei Arad către Retim

  de Raluca Medeleanu | 27 martie 2019, 11:25 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Scriam anul trecut că municipalitatea a preluat din posesia fostului operator de salubrizare, Polaris M Holding, stația de sortare și că următorul pas era să-l predea actualului operator, Retim. Lucrurile par simple, dar în România, din cauza birocrației stufoase, ele niciodată nu se „mișcă” așa cum ne-am aștepta.

  Timp de aproape un an, din aprilie 2018 (când stația a intrat în posesia Primăriei Arad) și până acum, în martie 2019, stația de sortare a rămas nefuncțională, împiedicând reciclarea corespunzătoare a deșeurilor, căci, așa cum cere legislația, Primăria a trebuit să contracteze o firmă care să realizeze un studiu de fundamentare prin care să se tragă concluzia evidentă că stația trebuie concesionată operatorului de salubrizare.

  Joi, 28 martie, consilierii locali municipali vor supune la vot „Studiul de fundamentare privind decizia de concesionare a activității de sortare a deșeurilor reciclabile și exploatarea Stației de Sortare Arad, din cadrul Sistemului Integrat de Gestiune a Deșeurilor din Judetul Arad”, studiu realizat de VFM Service S.R.L, pe baza contractului realizat cu Primăria Arad în data de 27 iunie 2018.

  „În cadrul studiului, consultantul a analizat și a ajuns la concluzia că o parte semnificativă a riscului de operare va fi transferată operatorului economic, motiv pentru care consultantul propune încheierea unui contract de concesiune”, se arată în proiectul de hotărâre.

  Dacă proiectul va trece de votul consilierilor, asta va însemna încă un pas lent înspre punerea în funcțiune a stației de sortare. Rămâne de văzut dacă se va împlini sau nu numărul necesar de voturi pentru ca proiectul să fie aprobat.

  Update

  Studiul de fundamentare a trecut de votul consilierilor locali astăzi, 28 martie, obținând 11 voturi pozitive și 1 vot împotrivă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.