Religia jihadiştilor: O femeie captivă devine musulmană dacă e violată de 10 militanţi ISIL

  de - | 9 octombrie 2015, 8:59 AM | Internaţional

  0

  Jihadiştii de la Statul Islamic stau pe o canapea verde, ponosită, undeva în oraşul Mosul, din Irak, teritoriu controlat de grupare. Fac glume sinistre despre sclavele sexuale şi râd cu toţii, în timp ce un alt jihadist îi filmează.

  Unul dintre militanţi explică la camera că este ziua „de târg” pe piaţa de sclave sexuale. „Cu permisiunea lui Allah, fiecare va primi o cotă”, spune un alt jihadist.

  Primul, un bărbat masiv, cu barbă mare, revine cu o nouă întrebare: „unde e fata mea yazidi?”.

  Comunitatea yazidi e un popor vechi, adept al unei religii care îmbină elemente ale islamismului, iudaismului şi creştinismului, dar şi practicile mai vechi, inclusiv venerarea soarelui, relatează CNN.

  Dar această religie, descrisă de ISIL drept „venerarea diavolului”, a fost folosită de jihadişti pentru a justifica crima, sclavia şi violul, practici frecvente în cadrul ISIL.

  „Ne-au luat casele, fetele şi familiile”, a declarat liderul spiritual yazidi, Baba Sheikh. „I-au luat pe toţi. Noi spuneam că noua generaţie, copiii noştri, reprezintă speranţa noastră. Dar ei – extremiştii de la ISIL – i-au luat pe toţi, tineri şi bătrâni deopotrivă”, punctează acesta.

  Noor a fost vândută ca slavă sexuală după ce ISIL a invadat provincia Sinjar. În vârsta de 22 de ani, tânăra yazidi a povestit că jihadistul care a cumpărat-o a violat-o, însă nu înainte de a încerca să se justifice.

  „El mi-a arătat o scrisoare şi a spus că documentul arată că nicio femeie capturată nu va deveni musulmană decât dacă cel puţin zece militanţi ISIL nu o violează. Pe scrisoare mai era un steag ISIL şi o imagine a lui Abu Bakr Al Baghdadi”, a povestit fata.

  După ce a abuzat-o, jihadistul a dat-o pe mâna altor 11 militanţi ISIL, care au violat-o pe Noor.

  În teritoriul controlat de ISIL, femeile yazidi pot fi vândute sau schimbate pe arme, uneori pot fi oferite cadou. Statul Islamic chiar a făcut din sclavie şi viol o religie, conchide CNN.

  Sursa: Independent.md, Ziare.com

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.