Reguli speciale în facultățile care încep cursurile la 1 octombrie

  de Special Arad | 20 septembrie 2020, 11:44 AM | Educaţie | Topic special

  0

  UVVG Arad / imagine cu rol ilustrativ

  Universitățile din România vor funcționa pe baza scenariilor aprobate de fiecare comitet pentru situații de urgență din țară. Anunțul a fost făcut de ministrul Monica Anisie la o întâlnire cu rectorii, potrivit stirileprotv.ro.

  Puține vor fi însă facultățile care vor alege scenariul verde, cu toate cursurile față-n față în amfiteatre.

  În special studenții la medicină, cei de la teatru sau din ani terminali, vor ajunge în sălile de curs de la 1 octombrie.

  Cum anul acesta sunt foarte mulți studenți, ordinul comun emis de ministerul Educației și de cel al Sănătății cu privire la deschiderea universităților va fi refăcut.

  Ministrul Monica Anisie: ”S-a pus problema faptului că într o facultate, într-un spațiu, pot fi 3 cazuri și nu are legătură cu întreagă universitate. Vom da normele săptămâna viitoare″

  Dacă în cazul școlilor, apariția a trei cazuri confirmate cu Sars-cov-2 în clase diferite duce automat la închiderea unității, în cazul universităților se ia în calcul ca apariția a trei cazuri pozitive într-o facultate, dar în diferite grupe, să NU ducă la închiderea întregii uniersități, ci doar a specializărilor în care sunt probleme.

  Și la în cămin se schimbă lucrurile. Într-o camera vor sta cel mult 3 studenți, iar petrecerile și vizitele sunt interzise.

  Citește continuarea pe stirileprotv.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.