joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Reguli speciale în facultățile care încep cursurile la 1 octombrie

  de Special Arad | 20 septembrie 2020, 11:44 AM | Educaţie | Topic special

  0

  UVVG Arad / imagine cu rol ilustrativ

  Universitățile din România vor funcționa pe baza scenariilor aprobate de fiecare comitet pentru situații de urgență din țară. Anunțul a fost făcut de ministrul Monica Anisie la o întâlnire cu rectorii, potrivit stirileprotv.ro.

  Puține vor fi însă facultățile care vor alege scenariul verde, cu toate cursurile față-n față în amfiteatre.

  În special studenții la medicină, cei de la teatru sau din ani terminali, vor ajunge în sălile de curs de la 1 octombrie.

  Cum anul acesta sunt foarte mulți studenți, ordinul comun emis de ministerul Educației și de cel al Sănătății cu privire la deschiderea universităților va fi refăcut.

  Ministrul Monica Anisie: ”S-a pus problema faptului că într o facultate, într-un spațiu, pot fi 3 cazuri și nu are legătură cu întreagă universitate. Vom da normele săptămâna viitoare″

  Dacă în cazul școlilor, apariția a trei cazuri confirmate cu Sars-cov-2 în clase diferite duce automat la închiderea unității, în cazul universităților se ia în calcul ca apariția a trei cazuri pozitive într-o facultate, dar în diferite grupe, să NU ducă la închiderea întregii uniersități, ci doar a specializărilor în care sunt probleme.

  Și la în cămin se schimbă lucrurile. Într-o camera vor sta cel mult 3 studenți, iar petrecerile și vizitele sunt interzise.

  Citește continuarea pe stirileprotv.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.